вівторок, 03 вересня 2013 13:20

Білорусам заборонили кататися на велосипедах більше ніж утрьох

Білорусам заборонили кататися на велосипедах більше ніж утрьох
Фото: nn.by

У Білорусії велосипедистам заборонили кататися "компанією ". Організатора велозаїздів звинуватили в порушенні закону про масові заходи , про це charter97.org розповів голова правління ГО "Мінське велосипедне суспільство " Євген Хоружий .

18 серпня центральними вулицями Мінська "проїхали" близько півсотні "Стиляг на велосипедах". Так називався яскравий захід, організований велосипедистами зі спільноти veloby.net.

"Люди в яскравих незвичайних нарядах проїхали містом, потанцювали на пішохідній вулиці, порадували жителів та гостей міста хай невеликою, але незвичайною подією. Здавалося б , чудова подія, що привносить в наше нудне, впорядковане життя трохи різноманітності, що отримало широку підтримку та висвітлення в ЗМІ. Але, на жаль, у нашій країні не можна ось просто так взяти і покататися з друзями на велосипедах ", - заявив Євген Хоружий.

Відразу після велопокатушек організатора заходу Ірину викликали в РУВС Московського району. Приписавши їй організацію " несанкціонованого заходу ", звинуватили у порушенні другої частини статті 23.34 Кодексу про адміністративні правопорушення і оштрафували на два мільйони рублів.

"Цей випадок створює небезпечний прецедент, коли відповідальність за порушення закону про масові заходи застосовується до велосипедних покатушок, яких зараз проводиться безліч, хоча закон не передбачає такої відповідальності", - вважає Євген Хоружий.

Зараз ви читаєте новину «Білорусам заборонили кататися на велосипедах більше ніж утрьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути