Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2013 16:38

Біличанський ліс рубатимуть під будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл"

Біличанський ліс рубатимуть під будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл"
Фото: forumspaskiev.org.ua

Депутати Київради дозволили розробляти проект землеустрою щодо відведення 14 земельних ділянок комунальній корпорації "Київавтодор" від вулиці Пономарьова, 1А до вулиці Міської у Святошинському та Подільському районах. Загальна площа ділянок 13,38 га. Там будуватимуть під'їзну дорогу та зовнішні інженерні мережі до інноваційного парку "Біонік Хіл".

Цей проект рішення підтримали 80 зі 100 зареєстрованих в залі депутатів Київради. Рішенням передбачається, що земельні ділянки передадуть "Київавтодору" в постійне користування. Площа кожної з них становить від 0,33 гектара до 1,88 гектара. Перед голосуванням проекту рішення представник Комітету захисту Біличанського лісу Вероніка Агеєва закликала депутатів не голосувати за це рішення. Вона зауважила, що дорога буде довжиною 2,5 км, і для її облаштування вирубають не менше 1,5 тис дерев Біличанського лісу.

"Коли будували дорогу "Київ-Ірпінь" вже знесли під Євро 3 600 дерев. Не робіть цю помилку знову. Це природний парк", - просила Вероніка Агеєва.

Також для інноваційного парку "Біонік Хілл" 82 депутати Київради затвердили детальний план 147 гектарної території комплексної забудови з об'єктами житлового, громадського, адміністративного, науково-виробничого та промислового призначення, об'єктами соціальної інфраструктури та паркінгами на земельній ділянці по вул. Пономарьова, 1-а в Святошинському районі столиці.

"Це приватна земельна ділянка. Ми будуємо соціальну інфраструктуру, яка включає в себе школу на 33 класи, поліклініку-амбулаторію на 700 відвідувань вдень, три дитячих садки, університет, гуртожиток для молоді", - сказав керівник проекту "Біонік Хіл" Віктор Галазюк. Він повідомив також, що передбачається створення 35 000 робочих місць у сфері високих технологій, це 12 000 жителів.

Зараз ви читаєте новину «Біличанський ліс рубатимуть під будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути