вівторок, 22 жовтня 2013 01:33

Азербайджан не планує вступати до Митного союзу

Азербайджан не планує вступати до Митного союзу
Фото: golosukraine.com

Азербайджан поки не буде приєднуватися до Митного союзу з Росією, Казахстаном та Білорусією. Такий висновок можна зробити із заяви заступника міністра закордонних справ Азербайджану Араза Азімова.

"Вступ в якийсь односторонній формат, на мій погляд, є недоцільним, оскільки Азербайджан не повинен дивитися лише в один бік. Будучи державою з широкими можливостями, Азербайджан повинен брати участь у всіх форматах у відповідності до своїх інтересів" - сказав він, коментуючи питання про вступ країни до ЄврАзЕС і Митний союз.

Азімов заявив, що створення подібних об'єднань поки перебуває на початковій стадії: "Там є багато аспектів, які потрібно розглянути".

Він підкреслив, що Азербайджан є державою, готовою до співпраці як у регіоні, так і за його межами.

"Азербайджан є державою, що покладається на себе, що отримує вигоду від своїх національних економічних і природних ресурсів. У той же час в регіоні є країни, які отримують вигоду від можливостей і потенціалу Азербайджану. Азербайджан є державою, що дає користь іншим країнам і регіонам, робить великий внесок в енергетичну безпеку Європи, розвиває трансрегіональні транспортні шляхи", - додав дипломат.

Як повідомлялось, нещодавно віце-прем'єр уряду Киргизстану Джоомарт Оторбаєв запропонував Японії і Республіці Корея приєднатися до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан не планує вступати до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути