вівторок, 29 вересня 2015 15:32

"АвтоКрАЗ" показав відеопрезентацію нового бронемобіля для української армії

"АвтоКрАЗ" показав відеопрезентацію нового бронемобіля для української армії

Компанія "АвтоКрАЗ" опублікувала відеопрезентацію нового броньовика "Фіона", який незабаром з'явиться на озброєнні української армії.

24-тонна "Фіона" на 1000 кілометрів "з'їдає" півтонни пального. Проте може піднятися на 60-градусну гору, долає півметрові сходи, їде по піску та воді, як по асфальту. Повнопривідна трьохосьова машина готова до бойових завдань на будь-якій місцевості.

Ця машина не серійна. Кожну одиницю комплектують під вимоги замовника. Розробники не без гордості кажуть, що в цьому броньовику імпортний лише 8-циліндровий двигун. Усе інше - суто українське.

"Фіона" оснащена 14-міліметровою бронею, шини машини можна підкачувати на ходу. А завдяки системі захисту "ранфлет", машина зможе їхати навіть без кількох шин.

Спереду та ззаду на панцернику встановлені інфрачервоні камери, що дозволяють рухатися у цілковитій темряві. Та головна особливість броньованих машин, створених на "КрАЗі", - незвичне дно. Воно такої форми, як у човна. Тому машина не перекинеться, якщо підірветься на фугасі. А екіпаж уціліє навіть після вибуху 8 кілограмів тротилу.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоКрАЗ" показав відеопрезентацію нового бронемобіля для української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути