субота, 24 квітня 2010 17:55

Австрія долучилася до "Південного потоку"

Австрія долучилася до "Південного потоку"

У суботу у Відні під час візиту прем"єра РФ Володимира Путіна були підписані угоди між Росією та Австрією про співпрацю в рамках реалізації проекту газопроводу "Південний потік".

Крім того, голова правління Газпрому Олексій Міллер і голова правління "Омфал АГ" Вольфганг Руттенсторсер підписали базову угоду про співпрацю між ВАТ "Газпром" і австрійським енергетичним концерном "Омфал Газ енд Пауер".

Газопровід "Південний потік", мета якого, в тому числі, поставляти газ до Європи, минаючи транзитні країни, повинен пройти від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії, потім продовжитися до Італії та Австрії. Потужність нової газопровідної системи планується в обсязі 63 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту за оцінкою "Газпрому" складе 8,6 млрд євро.

Росія раніше підписала угоди про реалізацію проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією і Хорватією. Обговорюється також будівництво відводу на Румунію - як морського, так і сухопутного.

Росія домагається присвоєння Єврокомісією даному проектом статусу TEN (транс-європейські мережі). Отримання такого статусу означає, що це ключовий проект, спрямований на забезпечення сталого розвитку і надійності поставок природного газу європейським споживачам. В даний час такий статус мають два трубопровідних проекти "Газпрому" - "Північний потік" і Ямал-Європа.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Австрія долучилася до "Південного потоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути