пʼятниця, 26 серпня 2011 16:33

Японці ріжуть волосся та працюють по вихідних для зменшення використання електроенергії

Японці ріжуть волосся та працюють по вихідних для зменшення використання електроенергії

Японська будівельна фірма Maeda Corp. веліла всім співробітникам зробити однакові короткі зачіски. Чоловіки повинні будуть зістригти побільше волосся на скронях і потилиці, хоча на тімені волосся залишиться трохи довше. Жінки ж повинні обмежитись акуратним хвостиком і чубчиком, який можна буде зачесати в сторону, пише газета The Daily Telegraph.

Таке рішення керівництво фірми прийняло, щоб внести свій внесок у захист природи, пояснила представниця компанії Тізуру Іноуе. "Ми ще точно не знаємо, але думаємо, що люди з коротким волоссям використовують фен менше часу, ніж люди з довгим волоссям. Вони також використовують менше води. Якщо всі наші співробітники так зроблять, це збереже багато електроенергії", - заявила вона.

Крім того, коротку зачіску легше приводити до ладу після робочого дня, який доводиться проводити в касці під палаючим сонцем. "Вчора й сьогодні багато співробітників телефонували мені, запитуючи, де б їм краще обрізати волосся та привести себе в належний вигляд", - похвалилась Іноуе.

Японська влада давно вже закликали підприємства й домовласників значно скоротити обсяг використання електроенергії, якої не вистачає в країні в результаті аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1", викликаної землетрусом і цунамі. Саме влітку споживання електрики в Японії досягає пікових значень: спека та вологість спонукають жителів до посиленого використання кондиціонерів.

Інші компанії, прагнучи не споживати електрику в піковий час, перенесли роботу на вихідні дні та нічний період. А державним службовцям з 1 червня дозволено ходити на роботу в сорочках навипуск і без піджаків. Це рішення прийнято, аби в спеку знизити споживання електроенергії, відключивши або поставивши на мінімальні обороти кондиціонери в офісах.

Зараз ви читаєте новину «Японці ріжуть волосся та працюють по вихідних для зменшення використання електроенергії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути