пʼятниця, 21 лютого 2014 13:51

"Янукович за характером бульдозер" - графолог проаналізував автограф президента

"Янукович за характером бульдозер" - графолог проаналізував автограф президента

49-річний викладач Інституту права Сергій Гонгало з Національного університету "Острозька Академія" на Рівненщині уже понад 18 років досліджує почерки. Раніше він працював експертом-криміналістом у міліції. Графолог каже, що підпис може розповісти про характер кожної людини та навіть про те, чого від неї можна очікувати.

"У рукописі важливе все – нахил, сила натиску, протяжність рухів, особливості початку і закінчення, крапки у підписі, - стверджує фахівець. - Один лише підпис не такий "промовистий" як почерк, але він теж дає чимало інформації про людину. Підпис показує, якою людина себе презентує, а почерк – якою вона є насправді. Однак будь-які ознаки варто оцінювати лише в комплексі. Нині графологія в Україні розвивається вкрай слабо, нею цікавляться переважно кадровики, криміналісти та лікарі. За почерком можна певною мірою проаналізувати здоров'я та психо-емоційний стан людини. Наприклад, виявити шизофренію чи суіцидальний настрій. Почеркознавство та графологію часто плутають. Перше – галузь криміналістичної техніки, що вивчає закономірності графіки письма, а друга – вивчення почерку з метою визначення характеру, здібностей та нахилу особистості".

Сергій Гонгало аналізував за підписами характери найвідоміших політиків України. Знаходив їхні автографи в агітаційній продукції, яку розповсюджували перед виборами. Найціннішими є оригінали підпису та почерку, але орієнтовну оцінку можливо провести і за копіями. На розшифровку одного підпису у графолога іде від кількох годин до кількох днів - все залежить від складності підпису та якості наданих зразків.

"У Януковича цікавий підпис. Я бачив його ранні автографи – вони різко відрізняються. Помітно, що з ним попрацювали хороші психологи. Думаю, що і життя його дуже змінило: тобто, невдачі його загартовують. У Януковича є стержень, навколо якого він будує все своє життя.

Починає свій підпис дуже впевнено. Перша його половина говорить про те, що Віктор Федорович не до кінця відкритий. На початку штрихи трохи накладаються - він має щось, що не бажає демонструвати оточуючим. По-друге, він не дозволяє втручатися в свої справи, не шукає допомоги в оточення. Тому Янукович залишається незрозумілим навіть найближчим своїм людям.

Висота нечитаємих штрихів у його підписі рівномірна. Означає, що ця людина цінує стабільні дії, не любить череди злетів і падінь.
Віктор Янукович прагматик, бо уся лінія підпису іде паралельно стрічці. Безперервність рухів та стабільний нажим вказує, що він здатний робити нудну монотонну роботу, але знає, заради чого він її робить.

На закінченні підпису у нього розчерк. Він простий за конструкцією, здебільшого нагадує ківш бульдозера – людина знає, чого хоче і знає, як цього досягти. Завершальний штрих розчерку тупий, веде праворуч угору - така людина доведе до кінця те, що розпочала, не зважаючи на невдачі. Є у підписі ще маленький короткий штрих, який пов'язують з відношенням до критики – виконавець підпису її сприймає та робить висновки, але не любить, коли його критикують.

Президент розписується, скоріш за все, чорнильною ручкою. Тому штрихи виходять красиві, однакові, а чорнило лягає рівномірно. Той зразок підпису, який є у мене, ймовірно виконано сидячи у стані спокою".

Сергій Гонгало вивчає підписи та почерки й інших політиків. Але для висновків у нього ще замало матеріалу.

"Зацікавили Ганна Герман та Інна Богословська. На жаль, поки знайшов тільки уривки їхніх текстів. Можу сказати лише, що перша жінка дуже прагматична і не схильна мати власну думку, а інша – за словом у кишеню не полізе, буває дуже дратівливою".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович за характером бульдозер" - графолог проаналізував автограф президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути