неділя, 29 листопада 2015 08:00

Янукович не підписав асоціацію. Майдан скликає віче (день 9)
16

 

Ніч на 29 листопада на Майдані пройшла спокійно.

Перед активістами виступили Антін Мухарський, "Антитіла", "ТІК".

 

На Майдан Незалежності прибувають люди, щоб разом на великому екрані спостерігати за прямими включеннями з Вільнюса, де проходить другий день саміту.

Близько 10 години стає відомо, що Угоду про асоціацію Янукович не підписав.

 

Обурені люди рвуть плакати з зображенням президента, називають його зрадником і радять не повертатися в Україну, а їхати відразу до Росії.

Євромайданівці закликають до активного протесту проти дій президента. У мережі запрошують усіх небайдужих виходити на Майдани у своїх містах.

В зв'язку з отриманням інформації про результати саміту у Вільнюсі, #ЄвроМайдан закликає всіх людей вийти на #ЄвроМайдан...

Posted by ЄвроМайдан – EuroMaydan on 29 листопад 2013 р.
 

Тисячі прихильників євроінтеграції утворюють живий ланцюг, що з'єднав Майдан з кордоном Польщі по трасі Київ-Чоп.

Люди впродовж двох годин стояли вздовж дороги, сформувавши символічний Євроланцюг і тримаючись за руки.

 

На Європейській площі зібралися "прихильники" Партії регіонів. Стоять із виданими їм українськими прапорами та пляшками пива.

 

У Маріїнському парку збираються сотні молодих людей спортивної статури. Вони побили журналістів "Громадського телебачення", розбили журналістам камеру і відібрали у них флешку. Палками та камінням закидали знімальну групу "5 каналу".

По периметру Майдану Незалежності спостерігається все більше силовиків. "Беркут" бере в оточення мітингувальників. Силовики провокують протестантів на бійку, а потім намагаються їх затримати.

 

"Ми стоїмо тут дев'ятий день. У нас мирна демонстрація. Закликаю всіх не вестися на провокації, а цих нардепів попереджаю: назву ваші імена, якщо не припините підрив Майдану", - говорить зі сцени колишній віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Олег Рибачук, звинувативши кількох нардепів у провокації на Майдані.

Близько 20 тисяч людей, які зібралися на Майдані на 19 годину, освистали вечірні виступи опозиційних політиків, які говорили про імпічмент президенту Віктору Януковичу та про дострокові вибори. Налаштовані на більш рішучі дії протестувальники скандують "Революція!".

 

"Пана Януковича Путін, звичайно, нагнув. Але український народ він ніколи не нагне", - заявляє з піднесення біля стели Незалежності "голос" Майдану Євген Нищук.

 

"Ми, громадяни України, які об'єдналися для підтримки євроінтеграції, заявляємо: ми продовжимо боротьбу за європейське майбутнє України!", - Майдан прийняв резолюцію, серед вимог якої - відставка президента України Віктора Януковича. Крім того, там вказано, на неділю, 1 грудня, збирається народне віче.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не підписав асоціацію. Майдан скликає віче (день 9)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути