середа, 14 вересня 2016 16:05

Анна Чупрун втратила слух, а з ним - можливість говорити

 

3-річна Анна Чупрун із села Олександрівка, Жмеринського району Вінниччини втратила слух після лікування антибіотиками. Лікарі діагностували у неї двосторонню сенсоневральну глухоту.

Повернути дівчинці слух допоможе лише спеціальний кохлеарний імплант. Встановлення такого в одне вухо коштує € 24 100. Для багатодітної сім'ї ця сума не підйомна.

"Анічка родилася здоровою. У вісім місяців захворіла пневмонією і отитом. Після лікування стала помічати, що дитина не завжди реагує на мій голос. Педіатри заспокоювали. Казали, що дитина не помічає звернень через гру. А вона поступово втрачала слух. Про проблему дізналися після обстеження в обласній лікарні. Виявилося у неї повністю згорів слуховий нерв," - розповідає Gazeta.ua мати Антоніна Лебідь.

Разом із донькою виховує двох синів 10-річного Артема і 1,3-річного Максима. Анна розмовляє на рівні молодшого. Через проблеми зі слухом, не може вивчити нові слова.

" З дочкою займається педагог. Вона дуже розумна. Майже все розуміє. Говорить лише те, що чула до хвороби. Може сказати тата, мама, баба, дай. Ми купили дорогий слуховий апарат. Він не допоміг. Тому вся надія на цей імплант. Потрібен хоча б один. Він вводиться прямо у вухо. З ним дитина зможе чути і навчиться говорити", - каже Антоніна Лебідь.

Операцію по вживленні кохлеарного імпланта потрібно зробити не пізніше як до чотирьох років. Інакше дівчинка ніколи не зможе говорити. Зараз їй 3 роки і 6 місяців.

Батьки Анни Чупрун просять усіх небайдужих допомогти їхній донечці отримати повноцінне життя.

Реквізити для допомоги:

4149 4978 6772 1898 у Приватбанку

Одержувач Лебідь Антоніна Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковцю Олені Дубініній потрібні кошти на пересадку кісткового мозку

 
Зараз ви читаєте новину «Анна Чупрун втратила слух, а з ним - можливість говорити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути