четвер, 28 серпня 2014 11:32

Amnesty International підігрує олігархам?

Amnesty International підігрує олігархам?

Нещодавно українське представництво міжнародної правозахисної організації Amnesty International розмістило на своєму офіційному сайті інформаційне повідомлення з промовистою назвою "Безкарність проукраїнських самоправців призводить до викрадень і жорстокого поводження на сході України", присвячене начебто протиправним діям народного депутата України, лідера Радикальної партії Олега Ляшка на Сході України, таким як викрадення людей та здійснення тортурів.

"Очевидно, олігархи та деякі політичні "друзі-конкуренти" поставили завдання своїм пропагандистам за будь-яку ціну дискредитувати перспективного нового політичного лідера, позиція якого набуває дедалі ширшого сприйняття та підтримки в українському суспільстві" – прокоментував на своїй сторінці у фейсбук Олег Ляшко.

"Вкрай дивно називати "міністра оборони" терористичної організації "Донецька народна республіка" Ігоря Хакімзянова або одного з ватажків збройних луганських сепаратистів, депутата Луганської облради Арсена Клінчаєва, згадуваних в матеріалі Amnesty International Ukraine як начебто жертв сваволі Олега Ляшка, "звичайними людьми", вразливими перед високопосадовцями. Скоріше буде правильно їх характеризувати з правової точки зору як організаторів і лідерів організованих злочинних угрупувань, незаконних збройних формувань, збройних сепаратистів і терористів, які розпалили масове насильство та війну на Сході країни" - обурюється політик.

Єдине, що відповідає дійсності й ніколи не заперечувалося Олегом Ляшком, це його участь у затриманні осіб, які здійснили низку особливо тяжких злочинів у процесі організації або активної участі в збройному сепаратизмі, бандитизмі та тероризмі на Сході України, що в усіх випадках супроводжувалася передачею таких затриманих осіб компетентним правоохоронним органам України відповідно до вимог чинного законодавства. Також насторожує той факт, що в інформаційному повідомленні Amnesty International Ukraine не використовує нехарактерну і неналежну, як для правозахисної організації, термінологію як-то, наприклад, "депутат-авантюрист" щодо Олега Ляшка, свідчить про політичну замовність матеріалу та його справжню мету – "чорний піар" проти популярного в Україні політичного лідера з метою дискредитувати його як на міжнародній арені перед потенційними політичними партнерами, які проявляють дедалі більший інтерес до нової перспективної політичної сили в Україні, так і перед власне українськими виборцями напередодні парламентських виборів.

Нагадаємо, що жодні міжнародні конвенції з прав людини не заперечують права свідомих громадян на активний захист своєї держави, її легітимного конституційного устрою, незалежності і територіальної цілісності від зазіхань з боку збройних сепаратистів, учасників незаконних збройних формувань, терористів, найманців, диверсантів, розпалювачів війни та будь-яких зовнішніх агресорів.

Зараз ви читаєте новину «Amnesty International підігрує олігархам?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути