середа, 16 січня 2013 11:10

Американці святкуватимуть на Херсонщині перемогу над турецьким флотом

Американці святкуватимуть на Херсонщині перемогу над турецьким флотом
Малюнок: fbcdn.net

На Херсонщині буде відзначатися 225 річниця перемоги російської ескадри за участю українських козаків і американського адмірала Джона Пола Джонса над турецьким флотом. Про це під час зустрічі з представниками Посольства США в Україні повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Ганна Пономаренко, повідомляє прес-служба посольства.

"Мені дуже приємно, що ви акцентували увагу на подіях, які відбувалися 225 років тому на знаменитій українській землі", - зазначила Ганна Пономаренко. І додала, що історія козацтва відома не тільки в українській дійсності, але й має свої корені по всьому світу і те, що громадянин США, який брав участь у зазначеній битві, має дуже цінне історичне значення.

Представник Посольства США, радник з питань преси, освіти та культури Ерік Джонсон акцентував увагу на тому, що біографію Джона Пола Джонса в США перекладають на українську мову, та з нагоди 225-річчя перемоги Херсонщину з цим виданням відвідає посол цієї країни. Також він додав, що Джон Поль Джонс був прийнятий у козаки під час служби на Херсонщині і є історично дуже важливою фігурою.

На зустрічі попередньо було домовлено, що святкування цієї події буде приурочено до святкування Дня українського козацтва, яке відбувається щорічно 14 жовтня.

"Такі заходи необхідні і важливі, адже для нас це дорого історично, політично і патріотично", - зазначила Ганна Пономаренко.

 

Зараз ви читаєте новину «Американці святкуватимуть на Херсонщині перемогу над турецьким флотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути