вівторок, 27 вересня 2011 18:05

Альона Вінницька дала 50 тисяч гривень на боротьбу з раком
7

Фото: Фото надане PR-агентством «Дель Арте»

24 вересня у Києві всьоме відбувся щорічний благодійний похід "Разом проти раку грудей".

Більше 4 тис людей пройшли центральними вулицями міста. Вони зробили 10 тисяч кроків заради життя.

Подібні акції проводяться протягом місяця по всьому світу. За цей час збираються кошти, які потім використовують на боротьбу з раком. В Україні зібрали 170 тисяч гривень. За ці гроші у третій Школі Сучасної мамографії вчитимуть спеціалістів-рентгенологів, як працювати на сучасному обладнанні, яке вже є у багатьох вітчизняних клініках.

50 тисяч із суми пожертвувала співачка Альона Вінницька, яка є Почесним Послом Програми "Разом проти раку грудей" в Україні.

Для благодійного зіркового інтернет-аукціону дизайнер Діана Дорожкіна створила 10 жіночих прикрас.

"Ми вклали у цю роботу усю любов і піклування про жінок, - розповіла Gazeta.ua Діана. – Це ексклюзивні, унікальні прикраси ручної роботи, виготовлені з використанням традиційних матеріалів: шкіри, хутра, тканин різних фактур, бісеру, стеклярусу, металу. Ці вироби стануть добрим талісманом для своїх майбутніх власниць".

Стартова ціна прикраси – 200 гривень. Результати торгів буде оголошено 20 жовтня у Всеукраїнський день боротьби проти раку молочної залози. Стати власницею будь-якого з цих лотів може кожен, хто візьме участь в онлайн акції.

Рак грудей – найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Кожні 14 хвилин у світі від нього помирає людина. В Україні - кожні 68 хвилин.

"Знизити смертність можна вчасною діагностикою. У 95 випадках лікарі можуть гарантувати повернення до повноцінного життя. У країнах Європейського Союзу, де проводяться організовані програми ранньої діагностики, за допомогою мамографії, вдалося знизити смертність від цього захворювання на 30 відсотків", - зазначила директор PR-агентства "Дель Арте" Ольга Стельмашевська.

Зараз ви читаєте новину «Альона Вінницька дала 50 тисяч гривень на боротьбу з раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути