середа, 15 квітня 2009 11:08

Алкоголь і сигарети не продаватимуть на вокзалах і в метро

Алкоголь і сигарети не продаватимуть на вокзалах і в метро

Київська влада прийняла рішення заборонити продавати алкоголь на вокзалах, в метро і житлових будинках в столиці з початку травня.

Згідно проекту розпорядження Київміськадміністрації, в травні цього року повністю припиниться продаж сигарет і спиртних напоїв на автовокзалах, зупинках транспорту, станціях метро, інтернет-клубах, будинках культури в Києві.

За продаж "з-під поли" штрафуватимуть

Заборонять також продавати алкоголь в нічний час - влада посилить контроль за ресторанами та кафе, розташованими в житлових будинках, щоб там не продавали спиртне вночі. У магазинах місце, де "зелений змій" продається на розлив, повинне бути закрите перегородкою, повідомляють в КМДА.

За словами начальника столичного Главку торгівлі Василя Щербенка, саме в цих місцях алкоголь продаватиметься незаконно з 23.00 до 8.00. За продаж "з-під поли" штрафуватимуть. Про розмір штрафів міські урядовці поки не повідомляють.

"Минулого року ми отримали більше 400 скарг від киян на нестерпні умови життя поблизу розважальних закладів, В основному скаржилися на лайку і галасливі веселощі клієнтів ресторанів і кафе на перших поверхах житлових будинків", каже Щербенко.

За проект розпорядження про обмеження продажу спиртного ночами і в суспільних місцях депутати Київради проголосували ще в минулому році. Відповідне розпорядження буде підписано, як тільки мер Києва Леонід Черновецький повернеться з відпустки, повідомляють в КМДА.

Сегодня, Korrespondent.net

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь і сигарети не продаватимуть на вокзалах і в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути