четвер, 28 травня 2015 00:06

Активісти звинувачують керівництво РРТ у співпраці з сепаратистами

Активісти звинувачують керівництво РРТ у співпраці з сепаратистами
espreso.tv

Сьогодні, 27 травня, у Києві десятки активістів пікетували Шевченківський райвідділ міліції, вимагаючи справедливого розслідування справи проти теперішнього і колишнього керівництва концерну РРТ, яке дозволяє вільне мовлення російських телеканалів на Донбасі. Про це повідомляє ZIK.

Протестувальники, які назвалися представниками громадських рухів "Інформаційний Майдан", "Українська Координаційна Рада", "Віче-громадські слухання" й активістами профспілки Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ), тримали плакати "Міліція кришує сепаратистів" та вимагали зустрічі з керівництвом райвідділу. За їхніми словами, вони вже неодноразово звертали увагу правоохоронців на факти сприяння сепаратизму з боку нинішнього та колишнього керівництва концерну РРТ, але правоохоронці на їхні заяви ніяк не відреагували.

Активісти нарікають, що саме в цьому райвідділі міліції слідчі вже два роки зволікають із завершенням кримінального провадження щодо чинного голови концерну РРТ Володимира Іщука за підозрою у шахрайстві.

"Ці міліціонери порушують наші права та права всіх громадян України, ігноруючи розслідування справ проти посадовців концерну РРТ, які беруть гроші за трансляцію російських каналів на Донбасі. Ми вимагаємо від міліції належного розслідування та притягнення злочинців до відповідальності", - заявив лідер руху "Інформаційний майдан", колишній член координаційної ради профспілки КРРТ Павло Білоножко.

Серед учасників пікету були як люди поважного віку, так й молоді хлопці, загорнуті в національні прапори. Про мету свого перебування біля РВВС вони розповіла неохоче, обмежуючись реплікою: "Прийшли підтримати".

На розмову до учасників акції протесту вийшов заступник начальника Шевченківського райвідділу Дмитро Шумейко, який запросив ініціативну групу на перемовини. Протестувальники пристали на цю пропозицію і, прихопивши документи, в яких, за їхніми словами, містяться докази причетності голови Концерну РРТ до співпраці з сепаратистами, зайшли до приміщення РВВС.

Зараз ви читаєте новину «Активісти звинувачують керівництво РРТ у співпраці з сепаратистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути