середа, 05 лютого 2014 05:29

Як Путін обманув МОК - західна преса про Олімпіаду

Як Путін обманув МОК - західна преса про Олімпіаду
Фото: russiasport.ru
В редакційному матеріалі, опублікованому в німецькій газеті Tagesspiegel, йдеться про те, що Сочі отримало право проведення XXII зимових Олімпійських ігор під девізом "Пообіцяв - порушив". Так, у 473-сторінкової заявці, яку місто-кандидат подало у Міжнародний олімпійський комітет у 2006 році, містилося чимало красивих обіцянок, що іміджевий проект Володимира Путіна пройде в обстановці, "яка буде поважати і вшановувати відмінності, буде вільною від будь-яких спорів, конфліктів і духу несправедливості" і "буде шанобливо ставитися до навколишнього середовища".

Але тепер, всього за кілька днів до офіційної церемонії відкриття Ігор, багато з того, що було розписано в тому великому плані", що займала цілих три томи, виявилося не чим іншим, як порушеною обіцянкою. І на МОК, підкреслює видання, лежить відповідальність за те, що він купився на цю "красиву обгортку".

Зокрема, навіть вісім років тому, йдеться в статті, було зрозуміло, що особливу небезпеку будуть представляти терористи з Північного Кавказу. Незважаючи на це, Сочі позначив себе у заявці як одного "з найбезпечніших міст Росії". У 2005 і 2006 роках в місті пройшло лише 27 демонстрацій, "мирних і без затримань". Перші два місця в списку загроз для міста відповідно до тексту заявки були зайняті "акціями антиглобалістів" і "виступами громадян проти різних негативних явищ", і тільки на третьому місці значилися "можливі загрози з боку угруповань, які перебувають на прикордонних територіях". МОК просто баналізував можливу терористичну загрозу, пославшись на "глобальну проблему" і навіть похваливши "чітку лінію російського керівництва, що володіє досвідом і засобами для того, щоб забезпечити надійну обстановку на час Ігор".

Також МОК не виявив ніякого скептицизму до даних Сочі обіцянкам не тільки охороняти, але і дбайливо ставитися до навколишнього середовища, а також суворо дотримуватися фінансових рамок. Замість цього МОК лише відзначив високу якість гарантій, даних російською стороною. Однак тепер, нагадує Tagesspiegel, відомо, що на проведення Ігор були витрачені не заплановані 10,7 млрд доларів, а 51 млрд., з яких 30-40%, на думку російського експерта, пішло в корупцію.
Зараз ви читаєте новину «Як Путін обманув МОК - західна преса про Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути