понеділок, 04 липня 2011 16:12

Абітурієнти штурмують університети "наосліп"

Абітурієнти штурмують університети "наосліп"

Експеримент Міністерства освіти "Електронний вступ" вже не справляється із заявами вступників і постійно працює зі збоями.

На спеціально створеному розділі, де вступники можуть поставити адміністрації Електронного вступу питання щодо роботи сервісу, постійно з'являються повідомлення від абітурієнтів зі скаргами на роботу сайту.  Комусь вже четвертий день не приходить підтвердження, за когось система самостійно відправила заяву в невідомий виш, в когось заява відправила результати лише 4 замість 5 предметів тестування в школі тощо.

Окрім того, абітурієнти мусять вступати до університетів наосліп - не знаючи, скільки безкоштовних місць в обраному виші. На сайті системи "Конкурс", де має міститися інформація про кожного абітурієнта, що вже подав документи і про кількість платних і безплатних місць у виші, навпроти пункту "Державне замовлення" стоять нулики.

Вступники не знають - чи прийняли їх документи, а якщо й прийняли - то невідомо, яке місце в рейтингу вони зайняли.

Водночас, у Міносвіти стверджують,що все працює цілком стабільно і проблеми з системою вже вирішені.

"Електронний вступ" працює цілком нормально, а вступна кампанія є контрольованим процесом. Просто на підтвердження реєстрації абітурієнта потрібний деякий час, адже це – технологічна процедура", – повідомив Ярослав Болюбаш, директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти, молоді та спорту.

Нагадаємо, 1 липня, у перший день вступної кампанії, Черкаський національний університет (ЧНУ) не зміг вчасно розпочати прийом документів від абітурієнтів. Затримка сталась через збій у системі, яка дозволяє звірити дані абітурієнтів, що пройшли незалежне зовнішнє оцінювання.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти штурмують університети "наосліп"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути