пʼятниця, 11 вересня 2009 10:21

Абхазія розвиває свою зовнішню політику

Абхазія розвиває свою зовнішню політику

Абхазія і Нікарагуа домовилися про встановлення дипломатичних відносин. Відповідна угода, за словами глави МЗС Абхазії Сергія Шамби, була підписана під час візиту абхазької делегації до Латинської Америки.

Найближчим часом, як повідомив міністр, абхазькі дипломати мають намір укласти аналогічну угоду з Венесуелою.

Незалежність Абхазії, а також Південної Осетії в серпні 2008 року була офіційно визнана Росією. Пізніше президенти Нікарагуа і Венесуели оголосили, що приєднуються до цього рішення. Проте в парламентах цих двох країн рішення про визнання Абхазії та Південної Осетії зафіксовано не було.

У російському МЗС, коментуючи дії Нікарагуа, заявили, що відмінити президентський декрет про визнання незалежності республік, що відкололися від Грузії, парламент у будь-якому випадку не зможе.

У Грузії Абхазію та Південну Осетію як і раніше вважають грузинськими територіями, окупованими російськими військами. Коментуючи нещодавнє рішення венесуельського президента Уго Чавеса про визнання Абхазії та Південної Осетії, в грузинському МЗС заявили, що воно було фактично "куплене" Росією, від якої Венесуела в обмін розраховує отримати кредити і військову техніку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія розвиває свою зовнішню політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути