четвер, 30 січня 2014 14:57

72-річний "екстреміст" Микола Пасічник отримав струс мозку після затримання "Беркутом"

Пенсіонер 72-річний Микола Пасічник із міста Ладижин Вінницької області, якого звинувачують в організації масових правопорушеннях, зараз перебуває у столичній лікарні швидкої допомоги. У нього струс мозку і розірвана губа. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів його син Денис Пасічник.

"Перший суд відбувся 25 січня. Тоді батькові присудили 2 місяці арешту у  вигляді запобіжного заходу. 27 січня запобіжний захід змінили на домашній арешт. Думав наступного дня відвезти батька у Ладижин. Перед тим вирішив повести його на обстеження. Лікар сказав, що травма серйозна і він має хоча б днів десять провести у них. Зараз він лежить у лікарні", - сказав він.

"Видно, що батько хворий. Він млявий, постійно скаржиться на головні болі. Вчора сказав, що дуже хоче скуштувати кусень сала із часником. Але тверде він їсти не може — від удару у нього повністю розірвана губа. Може їсти лише кашки і перетерті супи", - додав Денис.

Нагадаємо, що Миколу Пасічника затримали 22 січня на вулиці Грушевського у Києві.

"22 січня батько на один день приїхав до Києва, щоб взяти участь в урочистій ході до дня Соборності. Вранці він мені подзвонив і сказав, що вже під'їжджає до Києва. Після 12 постійно його набирав, але батько слухавку не відповідав. Вже після 10 вечора мені подзвонив слідчий і сказав, що батько в Оболонському райвідділі. Коли батько приїхав у центр, якраз почалися сутички. Він підійшов до вулиці Грушевського подивитися, що там коїться. І просто не встиг відбігти від "Беркуту". Один із міліціонерів вдарив його по обличчя дубинкою і батько втратив свідомість. У нього діагностували струс головного мозку. До Києва він приїхав із торбиною. У ній було дві рибини, шматок сала, півхлібини, дві півлітрові пляшки мінеральної води і туалетний папір. Це підтверджується протоколом опису. Слідчий до переліку речей дописав ще 7 пляшок коктейлів Молотова", - розповів Денис.

"У суді кажуть, батько правою рукою кидав вибухові пристрої і бив працівників міліції та "беркутівців". А вона у нього вже кілька років не працює", - додав він.

За освітою Микола Данилович — електрозварювальник. До 2008 року працював на будівництві. 1 січня разом із дружиною Тамарою Миколаївною відсвяткували золоте весілля. Мають доньку, трьох синів, семеро онуків і правнука.

 

Зараз ви читаєте новину «72-річний "екстреміст" Микола Пасічник отримав струс мозку після затримання "Беркутом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути