понеділок, 08 серпня 2011 16:57

65-річний киянин сідає на шпагат

65-річний киянин Борис Дударенко через день займається на безкоштовних тренажерах, що в столичному Гідропарку.

Він по 20 хвилин стоїть на голові й вільно сідає на шпагат. "Спортом почав займатися ще в школі. Кожного ранку робив зарядку, а потім ще бігав на стадіоні. Як пішов на пенсію, збільшив навантаження на свій організм. Півтори години роблю зарядку на балконі — розтягуюсь, тягаю залізо. Потім бігаю лісом, що недалеко від мого будинку. А надвечір приїжджаю в Гідропарк. Займаюся кожного дня. Навіть на свята не роблю собі поблажок", - розповів Дударенко.

"Найбільшу увагу приділяю гнучкості й витривалості, адже це — основа нормального здоров'я. Мене всі товариші в гідропарку називають "каучуком", бо вільно сідаю на шпагат. Кажуть, що не зустрічали чоловіків мого віку, які б могли це робити", - додав він.

Борис Борисович - пенсіонер. Раніше працював слюсарем та водієм.

"Міг би й далі працювати, бо здоров'я дозволяє. Але не хочу робити за українську зарплату. Тут більше 2 тисяч гривень нікому не дадуть. До того ж пропонують посаду охоронця чи продавця на базарі. А мені не хочеться постійно чути матюки", - пояснив пенсіонер.

Борис Борисович одружений, але вже 4 роки його дружина живе окремо. Має 2 синів.

"Мої сини раніше спортом теж займались, але тепер покинули. Коли не зайду до них в гості, то вони журнали читають чи в ноутбуці щось видивляються. Прошу, щоб спорту уваги більше приділяли, та вони лише відмахуються: "На це в нас немає часу". А дружина спорт любила. Ми з нею раніше спільні пробіжки влаштовували. Та 4 роки тому вона від мене поїхала. Купила собі будинок в Чернігівській області, там має сад і город. Вона в мене красунею була. Усі казали, що схожа на естонську співачку Анне Вескі. Коли йшли разом, то на неї всі чоловіки оглядались", - пригадав Борис Борисович і додав, що й сам вважає себе красунчиком.

"Якось одна жінка на зупинці підбігла й давай автограф просити: "Ви мені когось нагадуєте. Тільки не пригадую кого — Біла Клінтона чи Валерія Лобановського?". Відповів: "Невже ви думаєте, що могли б цих людей зустріти в черзі до маршрутки? Усі знайомі кажуть, що дуже на них схожий. У нас однаково запалі очі й пишні шевелюри", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «65-річний киянин сідає на шпагат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути