понеділок, 07 листопада 2016 12:29

50 гірників оголосили голодування

50 гірників оголосили голодування

Близько 50 гірників недобудованої шахти "Нововолинська №10", яким держава заборгувала зарплату за три місяці, розпочали голодування.

Про це інформує прес-служба Конфедерації вільних профспілок України.

"На знак протесту проти невиплати заробітної плати гірники шахти №10 "Нововолинська" оголосили голодування. Таке рішення одностайно ухвалили на зборах трудового колективу підприємства... Гірники налаштовані рішуче. Близько 50 осіб із першої зміни уже голодують, до них мають намір приєднатися й колеги з другої зміни", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахтарі, профспілки і вкладники пікетують парламент

Директор недобудованої копальні Сергій Кожушкін намагався переконати працівників відмовитися від такого кроку. Але люди почали акцію, мотивуючи тим, що три місяці не отримують зарплатні. Також протестувальники вимагають приїзду міністра енергетики та внесення добудови шахти до бюджету наступного року.

"Чогось особливого не просимо, вимагаємо лише погасити наявну заборгованість із зарплати, яка становить три місяці. Нам загалом заборгували 7 мільйонів гривень. За бажання такі гроші могли б знайти. Також ми вимагаємо, щоб у державному бюджеті наступного року передбачили фінансування на добудову копальні. А ще вимагаємо приїзду міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика", - зазначив голова первинного осередку НПГУ шахти №10 "Нововолинська" Василь Прадід.

Зараз ви читаєте новину «50 гірників оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути