четвер, 09 червня 2016 18:00

43 відсотки українців позитивно ставляться до переселенців

43 відсотки українців позитивно ставляться до переселенців
girnyk.com.ua

Ставлення більшості українців до вимушених переселенців — позитивне або нейтральне.

Такі результати всеукраїнського опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології, пише "Українська правда".

За даними опитування, до вимушених переселенців з Донбасу та Криму позитивно ставляться 43% респондентів по Україні і 58% в місцях найбільшої концентрації переселенців. Нейтрально - 47% і 34% відповідно.
За два роки з початку конфлікту в Україні ставлення переважної більшості населення до переселенців лишилось незмінним. Українці схильні сприймати їх як громадян, що мають рівні права з іншими та які стали заручниками ситуації і потребують підтримки.
77 % опитаних не вважають переселенців винними в ситуації, в якій ті опинились.

Присутність переселенців вплинула на повсякденне життя 30% приймаючих громад. Це стосується насамперед міст найбільшої концентрації переселенців. Кожен четвертий опитаний чув про існування конкуренції між приймаючою громадою та переселенцями у своєму місті за роботу, житло, місця у школах та дитсадках, час прийому в державних закладах та інші ресурси, але на власному досвіді таку конкуренцію довелось відчути лише незначній кількості опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки збирають гроші для самотніх матерів-переселенок з Донбасу

Більш негативне ставлення до переселенців у жителів столиці та у Західній Україні. Мешканці цих міст значно частіше оцінюють присутність переселенців з негативного боку. Вказують на погіршення криміногенної ситуації, посилення соціальної напруженості. Наголошують на проросійських політичних поглядах, небажанні переселенців працювати нарівні з усіма, агресивному ставленні до місцевих, зверхності, бажанні бути в особливому статусі через свої життєві обставини.

Зараз ви читаєте новину «43 відсотки українців позитивно ставляться до переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути