пʼятниця, 24 квітня 2015 20:54

400 українських заручників досі в полоні - Порошенко

400 українських заручників досі в полоні - Порошенко
Фото: obozrevatel.com

Спостерігаючи за виконанням мінських домовленостей, ЄС і США спираються на звіти ОБСЄ, а вони свідчать не на користь супротивника, тому ніхто у світі навіть не має сумнівів, хто стоїть за порушенням режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю ТРК "Україна", передає кореспондент "Укрінформу".

"Наші європейські і американські партнери, і партнери з усього світу - починаючи від Канади і закінчуючи Австралією - чітко довіряють позиції ОБСЄ. Якщо ви візьмете звіти ОБСЄ, то там чітко видно за останній день - 47 обстрілів за добу, із них 8 - це українські Збройні сили, які дають вогонь у відповідь, і відповідно 39 - це незаконні збройні формування. І коли я був у Франції, то ми просто взяли звіти ОБСЄ і чітко продемонстрували їх усьому світові. У нікого в світі навіть сумнівів не виникає, хто на сьогоднішній день стоїть і несе повну відповідальність за порушення режиму припинення вогню", - сказав Порошенко.

При цьому, Глава держави зауважив, що Росія не виконала й інших положень Мінських домовленостей, зокрема, не звільнила заручників.

"Більше 400 осіб, досі перебувають в абсолютно нелюдських умовах під знущанням, які повністю протирічать мінським домовленостям", - зауважив Президент.

Порошенко також відзначив жахливий рівень гуманітарного забезпечення на окупованих територіях Донбасу саме через бойовиків.

"Гумконвої, які спрямовуються Україною регулярно, фактично блокуються бойовиками і вони не дають можливості людям, які потребують допомоги, отримати її", - резюмував Глава держави.

Зараз ви читаєте новину «400 українських заручників досі в полоні - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути