середа, 31 серпня 2011 16:04

$ 40 тис заплатила Facebook за виявлені помилки в системі безпеки

$ 40 тис заплатила Facebook за виявлені помилки в системі безпеки

Соціальна мережа Facebook виплатила 40 тис. доларів у перші три тижні після запуску програми, яка заохочує користувачів виявляти неполадки в системі безпеки сайту.

Один експерт з криптографічного захисту отримав у нагороду від адміністрації Facebook більше 7 000 доларів за виявлення шести серйозних дефектів.

За словами Джо Саллівана, керівника служби безпеки Facebook, мінімальна винагорода за кожну знайдену помилку становить 500 доларів, максимальна - 5000. Максимальна винагорода виплачується за виявлення особливо серйозних дефектів у системі, один такий випадок уже був.

Facebook є мішенню для багатьох хакерів і комп'ютерних вандалів, які намагаються або витягнути в користувачів якусь інформацію, або розсилають спам чи використовують сайт для реклами неякісних товарів.

За словами Грема Клюлі, старшого консультанта компанії Sophos, що спеціалізується на виробництві антивірусного програмного забезпечення, багато інших порталів, включаючи Google і Mozilla, вдаються до подібних заохочувальних схем, які дійсно допомагають виявляти помилки в системі захисту.

Однак, як вважає Клюлі, комп'ютерні шахраї часом можуть отримати за виявлені помилки більше грошей, якщо будуть намагатись продати їх на чорному ринку.

Зараз ви читаєте новину «$ 40 тис заплатила Facebook за виявлені помилки в системі безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути