понеділок, 30 листопада 2015 20:05

40 відсотків студентів лояльно ставляться до корупції в університетах
4

виконавчий директор CEDOS Єгор Стадний
Фото: Марина Олінішевська
‎Free Generation Forum‬
‎Free Generation Forum‬
‎Free Generation Forum‬

Українські абітурієнти цілеспрямовано обирають виші з низьким рівнем викладання та можливістю дати хабар. Це помітили освітні експерти. Про це вони повідомили на Форумі Вільного покоління. Він проходив у Fedoriv Hub на столичні вул. Басейній.

"Вчені та соціологи дослідили , що серед українців високий попиту на не якісну освіту. Тобто абітурієнти цілеспрямовано обирають виші, де легше навчатись, можна дати хабар і в кінці отримати "корочку" диплому. Близько 40 відсотків студентів лояльно ставляться до корупції в вузах, 30 відсотків з них безпосередньо беруть участь у корупційних схемах", - каже Gazeta.ua виконавчий директор CEDOS Єгор Стадний.

В українських ВНЗ корупція має "системний і укорінений" характер. Використовуються різні способи винагороди за корупційні послуги, а в корупційні схеми залучені мережі посередників

"Потрібно змінювати суспільні настанови. Основна проблема вищої освіти, що її отримують просто, тому що так треба. В такому випадку якість знань втрачає своє значення", - каже Ілля Філіпов керівник першої української платформи для інтерактивного он-лайн навчання.

У галузі освіти хабарі починають брати ще у дитячих садочках - за прийом дитини, у школах - за атестат "на відмінно", в університетах - за складену екзаменаційну сесію чи написання дипломної роботи.

Нагадаємо, в Україні створили онлайн-сервіс, що дозволяє повідомляти про порушення у вишах та відслідковувати, де їх найбільше.

Зараз ви читаєте новину «40 відсотків студентів лояльно ставляться до корупції в університетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути