середа, 14 жовтня 2015 17:17

300 першокурсників військового ліцею присягнули на вірність Україні у Львові
20

Фото: Ярослав Тимчишин

14 жовтня у Львові майже три сотні першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут урочисто склали присягу на вірність Україні. Захід пройшов у рамках відзначення Дня захисника України. Ритуал складання "Урочистої Клятви" відбувся на площі перед будівлею Львівської ОДА.

Участь в урочистостях взяли перші особи міста, викладачі та керівництво ліцею, батьки та друзі ліцеїстів. Також на церемонію завітали вояки УПА. Ритуал складання "Урочистої Клятви" розпочався з виконання державного гімну та спільної молитви.

"Приємно слухати слова "Урочистої Клятви", які сьогодні проголошували наші ліцеїсти. Вони мають на кого рівнятися. Адже у цей великий день Покрови була створена Українська Повстанська Армія. Високу оцінку діяльності УПА дав генерал Шарль де Голль, який сказав: "Якщо б я мав таку армію, як УПА, жоден фашистський чобіт не ступив на територію Франції. На сході України наші воїни сьогодні боронять нашу державу", - зазначив голова львівської обласної ради Петро Колодій.

Віталій Конкуловський з дитинства хотів стати військовим та захищати Україну. Активно відвідував патріотичні та спортивних організації.

"Зараз коли в країні війна хочеться скоріше вивчитись і стати на допомогу нашим військовим. Нинішня присяга для мене дуже важлива і урочиста...",- ділиться своїми емоціями 14-ти річний Віталій.

Після урочистостей ліцеїсти вирушили до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Зараз ви читаєте новину «300 першокурсників військового ліцею присягнули на вірність Україні у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути