вівторок, 15 березня 2016 10:58

2016 року інсуліну не поменшає

 

Це питання сьогодні хвилює тисячі пацієнтів з цукровим діабетом. Інсулін для них – життєво необхідний препарат. Ситуацію прокоментувала Любов Вишневська­ ­­­­ – голова правління українського підприємства з виробництва інсулінів "ІНДАР".

"ПрАТ "ІНДАР" у поточному році не планує знижувати обсяги виробництва препаратів інсуліну, а навпаки - буде їх нарощувати. 15 лютого 2016 року Міністерство охорони здоров'я ініціювало підписання відповідного Меморандуму про взаєморозуміння з фармацевтичними виробниками. Даний документ передбачає спільні дії щодо забезпечення населення препаратами інсуліну та регулювання цін на них. "ІНДАР" разом з іншими фармацевтичними компаніями взяв на себе зобов'язання не допустити в 2016 році скорочення обсягів виробництва та постачання інсуліну в Україну в порівнянні з 2014 - 2015 роками".

Виходячи з офіційної інформації, розміщеної на сайті Міністерства охорони здоров'я, підписанти Меморандуму також зобов'язалися забезпечувати широку номенклатуру препаратів інсуліну належної якості, своєчасно і в повному обсязі задовольняти попит споживачів на цю продукцію, а також забезпечувати формування прозорого конкурентного середовища, заснованого на дотриманні норм антимонопольного законодавства України на внутрішньому ринку.

"ПрАТ "ІНДАР" готове виконати всі взяті на себе зобов'язання в рамках підписаного Меморандуму. Сьогодні якості продукції компанії довіряють пацієнти і партнери не тільки в Україні, а й Молдові, Казахстані, Таджикистані, Туркменістані, Грузії, ФР Бразилії, Сирійській Арабській Республіці, Республіці Йемен та інших країнах", - зазначила вона.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року ПрАТ "ІНДАР" було визнано кращим експортером року в номінації "Виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів серед середніх підприємств". Нагороду та відповідний знак Л. Вишневській, особисто вручив мер Києва Віталій Кличко. Урочиста церемонія відбулася на розширеному засіданні Ради директорів підприємств, установ та організацій Києва в будівлі КМДА.

 

Компанія отримала право використовувати знак "Кращий експортер року" для маркування продукції, а також у своїх рекламних і презентаційних матеріалах.

 

Довідка: конкурс "Кращий експортер року" проводиться згідно з розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 07.08.2015 № 763. Метою заходу є підвищення конкурентоспроможності та розвиток експортних можливостей київських виробників.

Зараз ви читаєте новину «2016 року інсуліну не поменшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути