вівторок, 04 червня 2013 13:45

1% від зарплати: з українців, які відпочивали за кордоном, хочуть брати податок

1% від зарплати: з українців, які відпочивали за кордоном, хочуть брати податок
Фото: novinite.com

На закритому засіданні уряду глава Державного агентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова запропонувала ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон. Про деякі подробиці закритого засідання уряду, яке традиційно проходить по понеділках, виданню "Комерсант-Україна" розповіли народні депутати з ВО "Свобода".

"Примітно, що її виступ - красива презентація, чомусь був присвячений не перспективам розвитку туризму, а кількості проведених нарад на цю тему. Однак чи не єдиним конкретним заходом, який запропонувала пані Шаповалова, є ініціатива запровадити податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон ", - заявив народний депутат Ігор Швайка.

За словами парламентарія, на новому податкові держагентство розраховує заробити 16,8 млн грн, які обіцяє витратити на розвиток туристичної галузі. У своєму виступі Шаповалова також зазначила, що для розробки концепції Державної цільової програми розвитку туризму Держагентство привернуло авторитетну міжнародну консалтингову компанію.

"Нам так і не вдалося дізнатися у пані Шаповалової, що це за агентство, але ми готуємо депутатське звернення з приводу того, хто профінансував цю роботу, і в якому обсязі були виділені кошти", - сказав Швайка.

За його словами, наприкінці виступу глави Держагентства, прем'єр-міністр Микола Азаров попросив уточнити статистичну інформацію про кількість укладених контрактів між суб'єктами туристичної галузі України.

"Однак цієї інформації у пані Шаповалової не виявилося, на що голова уряду попросив її вести таку статистику", - розповів депутат.

У "Свободі" вважають, що ініціатива про введення туристичного податку матиме продовження. З іншого боку, пише газета, представники Партії регіонів вважають підтримку будь-яких ініціатив, пов'язаних з оподаткуванням в туристичній галузі, передчасними. Нагадаємо, керівник комісії Верховної Ради Криму з бюджетної, економічної та інвестиційної політики Віталій Нахлупін виступив з ідеєю ввести новий податок для туристів, які відвідують республіку.

Зараз ви читаєте новину «1% від зарплати: з українців, які відпочивали за кордоном, хочуть брати податок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

180

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути