Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2014 15:35

У Львові забудовники знесли 200-літню лічницю Андрея Шептицького

У Львові сьогодні вранці будівлю пам'ятки місцевого значення - лічницю Андрея Шептицького на вул. Озаркевича, 4 знесли забудовники. Місцеві мешканці кажуть, що екскаватором зруйнували будівлю та звели металевий паркан навколо майбутнього будівництва.

Голову Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрія Салюка та журналістів проганяють представниками забудовника.

Будівля має історичну цінність, пов'язана з визначними діячами української культури і науки - митрополитом Шептицьким, докторами Євгеном Озаркевичем і Олександром Барвінським, архітекторами Іваном Левинським та Олександром Пежанським. Лічниця є найдавнішою будівлею західних околиць Святоюрського комплексу, збудована в кінці XVIII ст.

Навесні минулого року депутати Львівської міськради надали майже півгектара землі ТОВ "Розвиток нерухомості" для забудови багатоповерхівки з підземним паркінгом. До цієї ділянки входить і лічниця. Територія - біля церкви Святого Юра, неподалік центру міста. До фірми "Розвиток нерухомості" причетний колишній львів'янин, а сьогодні депутат Верховної ради від Партії Регіонів Володимир Зубик, - повідомляє інтернет-портал "Наші гроші. Львів".

Автор: Фото: Лесь Панчишин
 

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові забудовники знесли 200-літню лічницю Андрея Шептицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути