понеділок, 06 січня 2014 01:24

Депутат Вінницької міської ради готує на Різдво індичку з мандаринами, а рибу тушкує з медом

"Страшно не люблю обжираловки на свята. Їжа повинна бути простою і якісною. Тому більшість страв на новорічні та різдвяні свята я тушкую", - зауважує депутат вінницької міської ради Олександр Парвадов. Більшість м'ясних та рибних страв  готує з овочами та фруктами.

Для тушкованої риби підійде будь-яка морська риба або щука. Її слід добре почистити, помити, нарізати крупними шматками.

"Потім складаємо в гусятницю шарами: куски риби, потім овочі, теж крупно порізані. Я беру буряк, моркву, корінь петрушки. І так кілька шарів, до верху гусятниці. Додаю дві ложки меду, спеції, сіль, 1 склянку сухого білого вина. Накриваю кришкою і обліплюю її тістом", - розповідає Олександр Онисимович.

Ставить гусятницю у розігріту до 180 градусів духовку і тушкує 3-4 години.

"Овочі надають рибі незвичного смаку. Виходить дуже смачно. І корисно, без всякого жиру", - запевняє Парвадов.

Індичку до святкового столу депутат міськради теж готує у гусятниці. Запікає її з мандаринами.

"Мандарини чищу, але не розбираю на дольки, так цілі і запихаю в індичку. Птицю беру не дуже велику, до 3 кілограм. Добре її вимиваю, підсушую, натираю сіллю. За бажанням, можна й спеціями натерти. Але для мене – чим простіше, тим краще. Фарширую мандаринами, додаю також трохи почищеної і розрізаної начетверо цибулі. Індичку зашиваю та щедро обмащую сметаною. Дехто використовує майонез, але я його не визнаю, це не здорова їжа", - наголошує Парвадов.

Індичку кладе у гусятницю грудкою догори. Накриває кришкою. Ставить у розігріту до 180 градусів духовку та випікає 3 години.

"Індичка має "томитися", тоді м'ясо буде просто танути в роті. Якщо комусь до вподоби хрустяща шкурка, то можна за півгодини до готовності відкрити кришку, полити індичку юшкою, яка утворилась при тушкуванні і дати попектись їй без кришки", - радить Олександр Онисимович.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Вінницької міської ради готує на Різдво індичку з мандаринами, а рибу тушкує з медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути