пʼятниця, 24 червня 2011 12:48

У США собаці біонічні протези замінили всі лапи

У США собаці біонічні протези замінили всі лапи

Бездомний рудий пес із США на прізвисько Накі став першим у світі собакою, якому біонічні протези замінили всі його чотири лапи, повідомляє інтернет-ресурс Incredible features.

Накі та його братам і сестрам було всього лише п'ять тижнів, коли господарі залишили виводок разом з будинком в штаті Небраска, за який не змогли більше платити кредит, і переїхали в інші краї.

Цуценята дивом вижили в сувору зиму, але Накі спіткало ще одне випробування - цуценя, лежачи в замерзлій калюжі, відморозило собі всі чотири лапи.

Вмираюче цуценя підібрав ветеринарний технік Крісті Томлінсон з місцевого собачого притулку. Томлінсон розповів місцевим жителям про долю Накі та розпочав збір коштів на імплантацію біонічних протезів.

Йому вдалося зібрати пожертви на дві задні лапи штучні, а два передні протези спеціалізована ветеринарна клініка Orthopets, що оперувала Накі, надала йому безоплатно. Цей ветеринарний центр розташований в Денвері, в сусідньому з Небраскою штаті Колорадо.

Пес продемонстрував дива виживання і дуже швидко освоїв штучні лапи. Тепер Наки бігає і грається точно так само, як будь-які собаки в його віці.

Це перший випадок у ветеринарній практиці, коли біонічні протези замінили всі чотири кінцівки тварини.

Зараз ви читаєте новину «У США собаці біонічні протези замінили всі лапи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути