четвер, 16 червня 2011 11:39

Україна дотримується верховенства права на рівні з Пакистаном та Камеруном

Україна дотримується верховенства права на рівні з Пакистаном та Камеруном

Міжнародні експерти з американської організації "Проект за світову справедливість" ( World Justice Project) підготували щорічний звіт по оцінці дотримання у державі верховенства закону на практиці. Чотири роки тривали дослідження та перевірки, інтерв'ю з 66 тис осіб та більш ніж 2 тис. експертів у 66 державах.

WJP Rule of Law Index (правило правового індексу) дозволяє визначити сильні та слабкі сторони держави та порівняти їх з іншими державами, а також відслідкувати зміну правової ситуації в країні.

Індекс був опублікований 13 червня 2011 року в США, у Вашингтоні. Наступного тижня дані WJP Rule of Law Index будуть представлені на ІІІ Світовому Юридичному Форумі у іспанському місті Барселона.

Україна та Киргизстан перебувають у нижній половині списку досліджуваних країн з середнім рівнем доходів по більшості категорій. Незважаючи на проголошений курс реформ у судочинстві, обидві країни досі не подолали проблеми і не закріпили на законодавчому рівні принцип верховенства права.

Так, Україна займає третє місце з кінця рейтингу по пункту "підзвітність влади".

Непереборними проблемами для України залишаються політичне втручання у судочинство, безкарність та корупція у судах, що призводить до маніпулювання законами та порушень прав людини.

Регулюючі владні органи є неефективними та непрозорими (рейтинг 64 з 66), а суди корумповані та недієві (рейтинг 57 з 66).

Відносно позитивну оцінку Україна отримала за високі досягнення у сфері свободи релігії та відносну безпечність від насильницьких злочинів (рейтинг 38 з 66), Експерти також відзначили, що право на власність в Україні дуже слабке.

Загалом в рейтингу дотримання країною принципу верховенства права, Україна посіла передостаннє місце в групі "нижче середнього", поруч із Пакистаном, В'єтнамом, Болівією, Китаєм та Камеруном.

Зараз ви читаєте новину «Україна дотримується верховенства права на рівні з Пакистаном та Камеруном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути