Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2012 21:50

Вперше за 20 років вийшов у море український підводний човен "Запоріжжя"
8

Фото: Фото: mil.gov.ua

Сьогодні вранці підводний човен Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Запоріжжя" відійшов від причальної стінки 13 заводу, де перебував на ремонті. Екіпаж підводного корабля приступив до першого етапу ходових випробувань, повідомили в прес-центрі ВМСУ.

Човен вперше за майже 20 років вийшов у відкрите море в надводному положенні з використанням власної силової установки. Занурюватися підводний човен не буде. У надводному стані він пройде уздовж узбережжя і встане на рейд навпроти селища Кача. Очікується, що 27 квітня "Запоріжжя" повернеться у Севастопольську бухту.

Нагадаємо, дизель-електричний підводний човен "Запоріжжя" (проект 641) був побудований в 1970 році в Ленінграді і введений до складу Північного флоту ВМФ СРСР, потім переведений в Чорноморський флот ВМФ СРСР. У 1997 році підводний човен було включено до складу Військово-Морських Сил України. Однак через незадовільну технічну готовність за останні 20 років жодного разу самостійно не виходив в море і не здійснював підводних занурень.

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 20 років вийшов у море український підводний човен "Запоріжжя" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути