середа, 02 січня 2013 13:58

"Комуняку на гілляку" - у Львові відбувся смолоскипний марш на честь Бандери
23

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Учора, 1 січня, у Львові відзначали день народження провідника ОУН Степана Бандери. З нагоди цього відбулася смолоскипна хода.

Вона розпочалася від пам'ятника В'ячеславу Чорноволу, що перед Львівською обласною адміністрацією. Близько тисячі людей із смолоскипами та прапорами пройшлися містом. Організаторами виступили ВО "Свобода" та молодіжні патріотичні організації. Ідучи Львовом, молоді люди кричали: "Бандера! Шухевич! Герої України!", "Комуняку на гілляку!", "ОУН-УПА – державне визнання!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Свободу Павличенкам!".

"Це вже п'ята смолоскипна хода, - розповів один із організаторів Василь Молдаван. – Так ми декларуємо свою позицію, що пам'ятаємо власну історію та традиції. Те, що намагаються викреслити зі сторінок книжок, живе у серцях людей".

Недалеко від пам'ятника Бандері, куди прямували люди, їх зустріла народний депутат Ірина Фаріон. У неї на руці був пов'язаний шарф київського футбольного клубу "Динамо". За її словам, так вона висловлює свою солідарність із сім'єю Павличенків.

"Кожного року приїжджаю на цей марш, - сказав ветеран УПА Роман Вовчанин. – Бандера був великою постаттю в історії України. Його діла не варто недооцінювати. А потрібно вивчати і ставити за приклад теперішній молоді. Але його знищила імперська Росія. Так як і багатьох інших, які боролися за незалежність України. Навіть і тепер Росія нищить патріотів, коли не має жодного права втручатися в наше життя. Такими жертвами є Чорновіл і Гонгадзе".

Завершилася хода виконанням гімну України та салютом.

 

Зараз ви читаєте новину «"Комуняку на гілляку" - у Львові відбувся смолоскипний марш на честь Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2219

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути