Ексклюзиви
вівторок, 09 квітня 2013 15:57

„Батько Потапа працює в генпрокуратурі", ? „тризубівці" розповіли, чому їх активістів арештували
8

Фото: Фото: Андрій ЯНОВИЧ

Близько півсотні людей зібралися зараз під міськвідділом міліції Тернополя, вимагаючи випустити на волю п?ятьох хлопців, які в суботу закидали яйцями співака Потапа. Так вони протестували проти поширення російської культури українськими співаками.

Після інциденту міліція затримала шістьох осіб та відпустила їх після допиту. Вчора ж увечері п?ятьох з них знову затримали та арештували на три доби.

"Батько Потапа працює в генпрокуратурі, і те що зараз робиться – це його особиста помста за яйця. Хлопці ж насправді не є небезпечними злочинцями. В Україні можна вбити людину і ходити на волі, якщо ти син якогось мажора. А тут за кинуте яйце з хлопців зробили злочинців „номер один". Місцева міліція просто виконує вказівку згори", ? розповів під стінами міліції один з засновників організації „Тризуб" Євген Філь.

У свою чергу продюсерський центр Потапа "MOZGI Entertainment" заперечує інформацію, подану Філем. Те, що батько співака працює в органах прокуратури, кажуть у центрі, не відповідає дійсності.

Пікетувальники під міліцією не викрикують гасел і не мають транспарантів – просто стоять під жовто-блакитними прапорами. Нардеп від Тернополя Михайло Головко зустрівся з начальником міліції, просячи його не тримати хлопців за гратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тризубівці" в Тернополі закидали яйцями Потапа і Настю Каменських

„В міліції нам сказали, що тільки завтра передадуть справу до суду, і там вирішиться, яка подальша доля хлопців. Вони просто тягнуть час, щоб потримати людей ще добу за гратами", ? заявив після цієї зустрічі Головко.

Нардеп написав заяву в слідчий відділ з проханням взяти арештованих на поруки.

В той же час „тризубівці" зазначають, що на арештованих в міліції чинять тиск, вимагаючи зізнатися в хуліганстві.

„Зв?язку як такого з ними не було, лише мати одного з хлопців додзвонилася на його мобільний. Єдине що встигла почути, це фразу: „Ти в мене, сука, все підпишеш". Потім трубку в сина забрали і вимкнули", ? розповів голова осередку „Тризубу" в Тернополі Василь Лабайчук.

Прихильники „Тризубу" досі стоять під міліцією, очікуючи звільнення арештованих.

Нагадаємо, активісти "Тризуба" прийшли на концерт Потапа і Насті Каменських у Тернополі, де закидали їх яйцями на знак протесту проти виконання ними російськомовних пісень.

Зараз ви читаєте новину «„Батько Потапа працює в генпрокуратурі", ? „тризубівці" розповіли, чому їх активістів арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути