Ексклюзиви
неділя, 15 травня 2011 18:36

Тернопільські художники розмальовують трансформаторні підстанції

14 молодих художників Тернополя беруть участь у проекті "Візуальне вуличне мистецтво". Акриловими фарбами для стін і металу малюють картини на трансформаторних підстанціях. Планують перетворити їх на міні-галереї.

У центрі міста, біля магазину "Молоко" на вулиці Йосипа Сліпого розмальовують архітектурні пам'ятки. Кажуть, що архітектуру зображати найважче – потрібна точність. - Через 200 метрів замок, тому на одній стіні ми вирішили і намалювати його. - каже Орест Пашкарчук, 19 років. - Якраз ця стіна вказує на напрям замку. Справа напрям до театру, то і намалюємо на стіні театр. І так з чотирьох сторін. Ще з двох
зобразимо церкви міста. Що саме зобразити на стінах, організатори радилися з мешканцями будинків. Показували свої ескізи. - Я малюватиму на вулиці Київській, - розповідає Вероніка Кіяшко, 23 роки. Там велика котельня. Є що розмальовувати - 108 метрів. Намалюю машини 50-х років.

Оригінальні картини організатори хочуть створити у кожному мікрорайоні. - Протягом всього літа художники працюватимуть у місті. - каже голова правління організації "Фонду розвитку Тернополя ім.. Володимира Лучаковського" Володимир Бурий, 39 років. – Плануємо розмалювати 40 відсотків сірих будівель. Якщо вдосконалювати таке мистецтво, через роки воно може стати фресками.

На вулиці Лесі Українки художники розмальовують трансформаторну підстанцію у східному стилі. На жовтому фоні уже зобразили панду.
- Масив називається Східний, тому і мотиви такі, - каже 16-річна художниця Аня Гоцуляк. Також на інших стінах зобразимо сакуру, пташок, гори і річку. Буде дуже гарно.

На фарби для чотирьох об'єктів витратили10 тисяч гривень. Їх придбав "Приватбанк", який долучився до акції. Перед тим, як художники взялися до вуличних картин, 200 працівників "Приватбанку" поприбирали біля трансформаторних підстанцій.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські художники розмальовують трансформаторні підстанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути