субота, 26 квітня 2014 12:48

У Севастополі демонтували пам'ятник Сагайдачному
5

У Севастополі демонтували пам'ятник гетьману Сагайдачному за рішенням в.о. губернатора Сергія Меняйло. Про це повідомляє ForPost.

Раніше, 24 квітня, в.о. губернатора розповів, що напередодні Дня Перемоги з міста виїдуть на батьківщину два українських пам'ятника.Він згадав слова гімну міста "Легендарний Севастополь" і акцентував увагу на стрічках: "Севастополь, Севастополь - гордість російських моряків!".

"Інших моряків у Севастополі споконвіку не було. Тому мною прийнято рішення відновити справедливість", - розповів Меняйло.

Він пояснив, що саме тому прийняв рішення демонтувати два пам'ятника: пам'ятник, який був закладений на честь 10-річчя Військово-морських сил України і пам'ятник гетьману Сагайдачному.

"Ми їх знімемо, як годиться, упакуємо і відправимо до Києва. Вони пам'ятники встановлювали, вони шанують ці особистості і цей камінь, ось нехай вони шанують його далі", - додав Меняйло.

25 квітня вказівку було виконано і пам'ятник поїхав до Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі демонтували пам'ятник Сагайдачному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути