пʼятниця, 11 листопада 2016 09:49

Кремль нарощує військову силу у Криму - США

Кремль нарощує військову силу у Криму - США
livejournal.com

Кремлівське керівництво продовжує нарощувати військову силу в окупованому Криму. Розширює військові бази та відновлює зруйновану радянську інфраструктуру.

Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США Деніел Байєр, передає "Укрінформ".

"Ми вкотре звертаємо увагу Постійної ради на окупацію і спробу анексії Росією українського півострова Крим. Росія нарощує свою військову присутність у цьому регіоні, відновлюючи українську і радянську інфраструктуру, таку як РЛС "Дніпро". Розширює бази та розміщує все більше військових на українській землі", - наголосив представник США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідники оприлюднили розташування російських військових баз у Криму

Він зазначив, що це є зовнішнім нарощуванням військ на українському півострові, яке відбувається без згоди України, порушуючи її суверенітет і територіальну цілісність. Представник США також висловив стурбованість після нових випадків порушення прав людини в Криму.

"На цьому тижні ще шість кримських татар відправлені на примусову психіатричну експертизу через протести проти російській окупації", - зазначив Байєр.

Він знову наголосив, що пов'язані із Кримом санкції проти Росії продовжують діяти, доки вона не припинить окупацію півострова.

19 кримським татарам висунуті звинувачення у членстві в ісламістській організації "Хізб-ут-Тахрір", визнаній законною в Україні, але забороненій у РФ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль нарощує військову силу у Криму - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути