понеділок, 08 серпня 2016 09:08

Сотні машин не випускають із Криму

Сотні машин не випускають із Криму

На пункті пропуску "Чонгар" на в'їзді до окупованого Криму утворилися великі черги. На ньому стоять у черзі близько 300 автомобілів.

"Люди в паніці. Пропуск періодично закривають чи відкривають, - каже кримчанка Юлія. - Ми з дітьми їздили провідувати родичів. А під час повернення нас не випускають. Уночі перекрили пункт пропуску взагалі. Причин ніхто не пояснює. Поряд немає ні води, ні туалетів. Ситуація жахлива, до того ж у черзі багато сімей з малими дітьми. Зранку машини потроху пропускають, але дуже повільно. Одна машина проходить десь у 15-20 хвилин. Такими темпами черга стоятиме кілька днів."

Українські прикордонники вночі зупиняли пропуск на "Чонгарі", оскільки з боку окупованого Криму утворилася велика черга. Прикордонники намагалися розбити чергу на кілька частин, інформуючи, що можна їхати на "Каланчак" і "Чаплинку", які, за їхніми словами, відкриті, але порожні.

Нагадаємо, 7 серпня близько сьомої години ранку російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян і транспортних засобів на адмінмежі з Кримом. Українській стороні поки що нічого не відомо про причини припинення пропуску.

Очевидці повідомили, що неподалік адмінкордону було чути стрілянину, а Джанкой оточила військова техніка.

Близько одинадцятої години дня дня Держприкордонслужба України повідомила про поновлення руху на пункту пропуску "Чонгар".

Зараз ви читаєте новину «Сотні машин не випускають із Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути