субота, 03 грудня 2016 17:49

Окупаційна влада Криму блокуватиме українське мовлення

Окупаційна влада Криму блокуватиме українське мовлення

Окупаційна влада Криму погрожує блокувати українське телерадіомовлення. Трансляції на півострів планують відновити за допомогою нової вежі на півдні Херсонської області.

"У нас достатньо технічних засобів, щоб припинити недозволене російським законодавством мовлення на території республіки Крим. Результатом зусиль української влади може стати лише більш стійкий прийом українських програм в самій Херсонській області", - сказав ria.ru міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку тимчасово окупованого Криму Дмитро Полонський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму тимчасово призупинили роботу Керченської переправи

На заяву Дмитра Полонського відреагував член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Я думаю, що не вистачить телекомунікаційної інфраструктури, яка існує сьогодні в Криму. Вона не передбачена для того, щоб забезпезпечувати глушіння. Немає обладнання. І питання електроенергії - якщо вони будуть намагатися це робити, це значить, що вони будуть використовувати дефіцитний ресурс. Але вони не можуть забезпечити системного глушіння", - сказав Костинський Укрінформу.

Українська телекомунікаційна вежа на Чонгарі з потужністю мовлення 5 кВт буде найбільшою у цьому районі та прилеглих до нього територіях.

"Щоб заглушити 5 кВт, потрібна потужність вища з того боку. А це електроенергія, це відповідні передавачі, і так далі", - зазначив Костинський.

У п'ятницю, 2 грудня, спорудили перший блок під будівництво телевізійної вежі. У Кабміні наголосили, що Херсонська область є стратегічно важливою. Відновлення українського мовлення на тимчасово окупованій території АР Крим має на меті захист інформаційного простору держави.

Зараз ви читаєте новину «Окупаційна влада Криму блокуватиме українське мовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути