вівторок, 04 жовтня 2016 08:18

Кримських сиріт примусово віддали прийомним батькам у Росію

Кримських сиріт примусово віддали прийомним батькам у Росію

Окупаційна влада Криму примусово вивезла більше чотирьох тисяч дітей з дитячих будинків на територію Російської Федерації. Про це заявила омбудсмен Оксана Філіпішина.

"Цим дітям були виготовлені нові документи – російські, після чого їх вивезли в різні установи подібного типу, що знаходяться в Російській Федерації, - каже Філіпішина. - організували масовий вивіз дітей в перший рік після окупації. Були організовані "поїзда щастя", на яких нібито прибували усиновителі, однак насправді всіх цих дітей віддали прийомним батькам, які будуть виховувати їх лише тимчасово."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Росії до Севастополя відправлятимуть дітей на військово-патріотичне виховання

Український уряд намагався вести переговори з цього приводу, щоб Росія припинила вивіз громадян. Але, окуаційний уряд заявив, що Крим – це Росія, і доля дітей-сиріт, які проживають на півострові – це турбота російської влади. Омбудсмен підкреслила, що цей вивіз здійснювався примусово – думки та бажання дітей з цього приводу ніхто не питав.

Зараз ви читаєте новину «Кримських сиріт примусово віддали прийомним батькам у Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути