четвер, 28 лютого 2013 17:56

Забудовники Олександрійської лікарні не слухаються навіть президента
10

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні у вищому адміністративному суді розпочались слухання касаційної скарги ТОВ "Житлобуд" проти генпрокуратури у протистоянні за сквер поруч з Жовтневою лікарнею. Касаційну скаргу подали 9 місяців тому, але чомусь її розгляд почався тільки сьогодні. Протистояння лікарні та забудовників почалось ще у 2003 році, коли Київрада виділила ділянку під будівництво 17-поверхового житлового дому по вулиці Шовковичній, що в центрі столиці.

Два роки тому, президент України Віктор Янукович дав завдання Генпрокуратурі розібратись у даному питанні. 27 травня 2010 року Вищий господарський суд відмінив рішення Київської міської ради про виділення земельної ділянки.

"Сьогодні, фактично "Житлобуд" йде проти президента. Ця касаційна скарга була подана з великою кількістю порушень норм процесуального права. Незрозуміло, чому суддя Донець почав розглядати касаційну жалобу за 9 місяців після її подачі. Думаю якщо суд розгляне усі мої довідки то справу мають закрити", - каже адвокат Марина Соловйова.

Вона каже, що Жовтнева лікарня ніколи не відмовлялась від землі, яку передали "Житлобуду".

"Лист, на який посилається забудовник, це приватне листування між директором Куровським та головлікарем. Коли санітарний лікар давав дозвіл на будівництво тут була обов'язкова умова — всі робітники мають ходити у протичумних костюмах і кожен метр землі треба брати було на аналіз. Ми писали листи Пшонці, Азарову і президенту щоб розібратись з цим питанням. Через це прокуратура подала позов, який виграла і заборонила будівництво", -  додала вона.

Сьогодні о 13:00 близько 20 киян пікетували будівлю адміністративного суду. Вимагали закрити справу. За їх словами, якщо будівництво таки розпочнеться, цей будинок знищить ряд сусідніх будинків, лікарню.

Олександрівська лікарня заснована у 1875 році на кошти меценатів на Кловському схилі. На її території діє 10 центрів медичного університету імені Богомольця та могила академіка Олександра Богомольця.

Зараз ви читаєте новину «Забудовники Олександрійської лікарні не слухаються навіть президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути