понеділок, 29 грудня 2014 09:40

За 300 гривень можна орендувати 2-метрову ялинку
5

Кияни охоче беруть в оренду декоративні ялинки. Вони до 50 сантиметрів у висоту.
Фото: надані Андрієм Макаренком

Серед киян стає все більш популярною послуга "ялинка в оренду". Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Андрій Макаренко, який здає в оренду ялинки у горшках. Послуги пропонує для жителів Києва і передмістя.

"За 300 гривень можна орендувати 2-метрову ялинку, - говорить Андрій Васильович. – Вибір зараз не такий великий, як на початку грудня, але кожен може знайти дерево для своєї оселі. За грудень садовий центр вже заробив на оренді 18 тисяч гривень. Стільки ж очікуємо отримати за 2 тижні січня, доки триватимуть свята. Люди хочуть живу ялинку, але почали думати про природу. Продавці зрубаних ялинок і сосен нарікають на продажі. Вже 29 грудня, а вони не розпродали ще половини закупленої партії".

За словами Макаренка, послуга "ялинка в оренду" популярна у Штатах і Європі. Коли людина бере ялинку в оренду, уся відповідальність за дерево лягає на неї.

"Ідею здавати ялинки в оренду підтримують екологи. Бо люди на свята мають можливість понасолоджуватися деревом, а природа від цього не постраждає. Крім оренди, замовнику доведеться заплатити за доставку дерева. 31 грудня ми розвозимо ялинки до 20 години", - каже Андрій Васильович.

1,5-метрову європейську ялину можна орендувати за 150-170 гривень. Дерево можна взяти в оренду на 3, 7 чи 14 діб.

"За три доби доведеться заплатити 30 відсотків від вартості ялини чи сосни. За тиждень – 45 відсотків, за два тижні – 60, - пояснює Макаренко. - Найчастіше замовляють блакитні ялинки. Вони найкрасивіші. Дерево висотою від 1,2 до 1,4 метра обійдеться у 450-550 гривень на тиждень".

Кияни охоче беруть в оренду декоративні ялинки. Вони до 50-70 сантиметрів у висоту. Мають розмір вазона, у хаті займають небагато місця.

Дерева замовникам доставляють у контейнерах з ґрунтом. Послугою користуються також столичні готелі і ресторани.

"Замовник оплачує повну вартість ялинки. Коли дерево повертають неушкодженим, я вираховую з заставної суми вартість оренди, решту повертаю клієнту", - каже Макаренко.

Зараз ви читаєте новину «За 300 гривень можна орендувати 2-метрову ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути