середа, 06 березня 2013 21:17

Біля Адміністрації президента вимагали звільнення "дніпропетровського терориста"

6 березня близько півсотні активістів ініціативи "4Reva", рідні та друзі Дмитра Реви провели пікет біля Адміністрації президента. Акцію підтримали представники Комітету визволення політв'язнів та "Чорного Комітету".

Учасникам акції стандартно не дозволили наблизитися до паркану Адміністрації. Цього разу посилаючись на проведення ремонтних робіт - там начебто відбувалася укладка тротуарної плитки.

"Зібралося близько півсотні громадян, які підтримують Дмитра Реву, - розповідає активіст "Чорного Комітету" Богдан Тицький. - Більшість приїхали з Дніпропетровська, оскільки вже не сподіваються на будь-яку справедливість у своєму місті, тому вирішили добиватися її в Києві. На місці стандартно було 2 автобуси міліції".

Як відомо, Дмитра Реву обвинувачують у пособництві дніпропетровським терористам під час здійснення вибухів у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року. Учасники протесту наполягають, що в матеріалах кримінальної справи є всі докази невинуватості Дмитра, проте обвинувачення продовжує ними нехтувати.

"Прокурор області Марчук, оперуповноважений Пилипенко, представник Генпрокуратури Гладкий нахабно брешуть. Мій син ні в чому не винен. Це все є в матеріалах справи. Ми не припинимо нашої боротьби, доки мій син не повернеться додому", - заявила під час акції мати Дмитра Зоя Рева.

Звернення з проханням відновити конституційні права Дмитра, порушені незаконними діями слідства, обвинувачення і суду, родичі Дмитра Реви передали представнику Адміністрації президента. Чиновники обіцяли, що нададуть відповідь на звернення протягом двох-трьох днів.

Представники Комітету визволення політв'язнів та "Чорного комітету" наголосили, що сприятимуть підтримці Дмитра Реви. Вони висловили сподівання, що всі фальсифікатори у справі Реви все одно понесуть відповідальність.

"В основу обвинувачення Дмитра Реви ліг лише один дзвінок до знайомого, також обвинувачуваного у тероризмі, - зазначив Богдан Тицький. - Цинізм ситуації полягає у тому, що навіть цей дзвінок, як довели адвокати Реви, здійснив міліціонер, який цей факт давно визнав. Отже, проти Дмитра Реви не існує жодного доказу. Жодна експертиза, жоден свідок або підозрюваний по справі не свідчить нічого щодо провини Дмитра. Але він досі сидить в тюрмі, вже понад 9 місяців".

Зараз ви читаєте новину «Біля Адміністрації президента вимагали звільнення "дніпропетровського терориста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути