вівторок, 20 грудня 2016 14:02

Воїни АТО закликають націоналізувати АТБ
9

 

Близько 100 активістів, ветеранів АТО і звичайних громадян пікетували у вівторок один з нещодавно побудованих магазинів АТБ у Києві. Учасники акції заявили, що вважають АТБ посібниками російських окупантів, оскільки, за їхніми словами, мережа платить податки в Криму та в Росії, а також співпрацює з терористичними ДНР і ЛНР.

"Ми вважаємо, що так само, як напередодні був націоналізований Приватбанк, необхідно сьогодні націоналізувати й найбільшу мережу супермаркетів АТБ. Мало того, що вони труять наших громадян неякісними продуктами, так вони ще й співпрацюють з країною-агресором. Це гроші, зароблені на крові наших хлопців, на сльозах їхніх матерів", - заявив організатор акції активіст Ярослав Годунок.

 

Активісти прийшли з плакатами "АТБ - великий сортир, який годує "русский мир", а також заклеїли магазин наклейками АТБ і мережа "Обжора" - це спонсори терору", викрикували гасла: "Валіза, вокзал, Росія!". Учасники акції роздавали прохожим громадянам листівки з описом діяльності АТБ у Криму та ДНР. Як символ кривавої природи співпраці мережі з окупантами, на порозі магазину помістили голову свині.

За словами Годунка, така акція є попереджувальною, оскільки масштаби співпраці АТБ з агресором заслуговують на набагато активнішу реакцію, та призвав усіх небайдужих громадян приєднуватися до пікетувань, які обіцяє зробити щоденними. Крім того, він також призвав українців відмовлятися від придбання продуктів у АТБ на користь будь-яких інших торговельних точок – базарів, малих підприємців, інших мереж. "Ми повинні показати посібникам окупанта, що всі українці знають про їхнє реальне нутро", - додав Годунок.

Він підкреслив, що особливим цинізмом з боку номінальних власників АТБ, якими є Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков і Віктор Карачун, стало оголошення про розширення бізнесу в Росії якраз у той момент, коли мережа почала відкривати магазини в Західній Україні.

 

"Це глузування над нашими людьми, це реальний цинізм, яким так славиться Кремль і його прибічники. Більш того, у нас є всі підстави вважати, ґрунтуючись на багаточисельних публікаціях у ЗМІ, що реальним власником АТБ вже є не бізнесмени з Дніпра, а російський олігарх Костянтин Малофєєв на паях із ватажками донецьких і луганських терористів, яким треба якось виводити гроші з зони АТО", - підкреслив він.

За словами активістів, вони мають намір продовжувати акції, а також звертатися до правоохоронних органів з метою припинити злочинну діяльність АТБ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Воїни АТО закликають націоналізувати АТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути