пʼятниця, 06 січня 2017 16:50

Вертепи і ярмарки - де відпочити в Києві на Різдво

Вертепи і ярмарки - де відпочити в Києві на Різдво

7 січня Різдво Христове святкуватимуть на Софійській площі.

Про це повідомляє прес-служба міськадміністрації.

Святкова хода розпочнеться о 12:00. Її маршрут такий: Софійська площа – Національна Опера України – Хрещатик – Майдан Незалежності – Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софійська площа.

Організатори Святкової Ходи - етнокультурний проект Folk Ukraine та Національний центр культури "Музей імені Івана Гончара". Вони намагатимуться виконати наймасовішу колядку в Україні.

Взяти участь у ході вже виявили бажання 10 фольк-колективів і понад тисячу осіб, говорять організатори заходу.

По завершенні на Софійській площі відбудеться різдвяний концерт за участі фольклорних гуртів "Божичі", "Володар", "Роксоланія", "Многая літа", ансамблю старовинної музики "Хорея козацька", дитячих гуртів "Орелі" та "Райгородок", автентичних гуртів з сіл Фасова та Горошків Київської області, вертеп у виконанні театру "Міст", театралізоване дійство за виставою "Райське діло" у виконанні акторів Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Музичне вітання біля головної ялинки країни триватиме з 13.30 до 17.30. Вечірня програма - до 20.30.

Цього ж дня з 11.00 на Співочому полі фестиваль "Країна мрій" організовує родинне українське святкування "Різдво над Дніпром". Буде різдвяний ярмарок, народні гуляння, вертеп, виступи художніх колективів: Joryj Kloc зі Львова, фольк-бенд "Бурдон", гурти ILLARIA, ДІЛЯ та ТНМК

У "Мамаєвій слободі" родинне свято "Козацька Коляда" розпочнеться в 11.00 з передзвонів на дзвіниці козацького храму Пресвятої Богородиці. Також в програмі — колядки та щедрівки від фольклорних колективів та народних гуртів, різдвяна шопка, розваги для дітей та дорослих, ярмарок від народних майстрів, співи та танці біля вогнища.

8 січня з 17.00 до 20.00 на головній сцені на Софійській площі гратимуть альтернативну українську музику.

Також у місті пройде чимало святкових концертів. 7 січня о 19.00 розпочнеться різдвяний концерт за участі квартету ім. М. Лисенка та лауреатів міжнародних конкурсів. А 8 січня о 19.00 в Свято-Преображенському соборі Молодіжний камерний хор виконає традиційні українські колядки в обробці класичних і сучасних композиторів. 10 та 11 січня о 19.00 в МЦКМ "Жовтневий палац" народний хор імені Г. Г. Верьовки презентує великий святковий концерт "Різдво іде по світу".

В оперному театрі 7 січня о 19.00 відбудеться гала-концерт майстрів оперної та балетної сцени. В Театрі на Липках для підлітків підготували спектакль "Скрудж" (Різдвяна пісня у прозі), а в Театрі ляльок, що на Миропільській, 7 січня о 15.00 презентують дитячу виставу "Різдвяна колискова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Різдво започаткували новий автобусний маршрут

У день Різдва Христового, 7 січня, у столиці влаштують безкоштовний обід для бідних.
Зараз ви читаєте новину «Вертепи і ярмарки - де відпочити в Києві на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути