Ексклюзиви
субота, 04 квітня 2015 11:19

В мережу виклали відео, як "домушники" відбирають квартири

В мережу виклали відео, як "домушники" відбирають квартири

У будинок киянина - 28-річного Євгена, майже щодня навідуються підозрілі чоловіки. Вони поводяться, як квартирні злодії. Навшпиньках ходять по поверху, зупиняються біля його квартири, присідають, світять ліхтариками в замок, а потім йдуть. Євген вже зняв шість відео, на них кілька різних груп і людей, які поводяться однаково. Їхні обличчя добре видно.

Останній візит невідомих киянин зафіксував 3 квітня. Все це відбувається в багатоквартирному будинку по вул. Мічуріна, 2, що на Печерську, пише znaj.org.ua.

"Торік у квітні мою квартиру обікрали, винесли все, що було. Після цього встановив камери спостереження, вони не приховані і добре помітні. За цей час бачив кілька груп підозрілих чоловіків. Спостерігати за ними можу в онлайн-режимі, з будинку або роботи. Перші "серії" відправляв слідчому, але реакції ніякої. Може, ніхто й не дивився. По телефону чую тільки одне "бандит не встановлений" і все", - розповідає Євген.

Сьогодні він знову піде в міліцію. Пояснює, що поцікавиться ходом слідства по своїй справі. Також планує зробити сторінку в інтернеті, де буде викладати серіал про непроханих візитерів.

"Мені здається проблема не стільки в моєму будинку - хоча гостинка їх, звичайно, манить. Проблема загальна: такі "дослідники" лазять всюди, в усіх будинках. Просто ви про це не знаєте, оскільки не бачили їх за роботою. На будь-який шурхіт або візуальний контакт відразу роблять вигляд, що помилилися квартирою, поверхом або будинком. Далеко не у всіх стоять камери спостереження. У середньому по Києву "чистять" до 20 квартир в день, тому й "розвідки" трапляються теж дуже часто", - каже Євген.

У МВС кажуть, що у випадку, якщо громадяни побачили підозрілих осіб в під'їзді, варто відразу викликати наряд міліції.

"Як тільки невідомі з'являться біля квартири, краще відразу зателефонувати на "102" і повідомити про це, - радять у прес-службі столичного главку. - Як зловмисників їх кваліфікувати неможливо, поки вони не вчинили злочину. Адже ходити по коридору будинку не є правопорушенням. Але, якщо в цей день у когось із мешканців будинку обкрадуть квартиру, то за допомогою відео можна буде швидше знайти причетних. Не дивно, що слідчий не міг пізнати цих людей, вони могли приїхати з іншого міста чи країни".

Зараз ви читаєте новину «В мережу виклали відео, як "домушники" відбирають квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути