понеділок, 13 липня 2015 20:42

У села Київщини прокладають туристичні веломаршрути
8

Фото: Фейсбук

У Вишгородському районі Київської області розпочався туристичний проект "Green Velo" - дводенні веломандрівки на вихідні до віддалених сіл. Організовують ці мандрівки Вишгородська районна державна адміністрація, Асоціація велосипедистів Києва, арт-студія "Творчі люди", веломагазин "Помаранчевий ровер", Вишгородська громадська організація "АпТаун". 

Мандрувати до оаз незайманої природи, смачної кухні і самобутного фольклору можна тепер не лише в задушливому автобусі і власним авто, а на велосипедах — організованою групою.

Маршрути мандрівок спеціально продумано для всіх категорій велосипедистів: передбачено зупинки кожні 10 км, а висота майже не міняється. Учасників велопоходу весь час супроводжує автобус, який перевозить важкі речі мандрівників і страхує учасників походу на випадок непередбаченої ситуації.

"Велосипедисти зустрічаються на КП на виїзді з Києва у напрямку Вишгорода. Колоною по трасі їдуть до місця призначення, кожні 10 кілометрів – зупинки. Під час зупинки учасники можуть помилуватися природою, зробити фото, покупатися у Київському морі чи інших водоймах залежно від маршруту", - розповіла координатор поїздок Марина.

Велосипедисти вже побували у Пиляві, Вахівці і в Сувиді. 

"У Вахівці є багато порожніх хат із ділянками землі, які можна купити за притомні гроші, - розповідає голова Вишгородської райадміністрації Олександр Горган. - Ці землі пустують, у той час як люди влітку мліють від спеки в містах. Села потрібно підіймати і робити їх осередками туризму. Сьогодні нас тут 40, ми цю справу хочемо налагодити так, щоб у зелені куточки України люди приїжджали на велосипедах сотнями. І щоб на них тут чекала готова інфраструктура. Хочемо, щоб люди залишалися в селах працювати, і хочемо щоб селяни знаходили роботу в туризмі".

Вахівчани розставили для мандрівників столи біля річки, частували смачним обідом, вечерею і сніданком. Родзинка вечора — концертна програма. У багатьох селах діють свої фольклорні колективи. У Вахівці — це жіночий ансамбль "Вахівчанка". 

Після вечері, за якою на свіжому повітрі біля річки Здвиж велосипедистів нагодували п'ятьма видами вареників — з капустою, картоплею, чорницями, сиром і вишнями — "Вахівчанки" півгодини тішили оригінальним співом. Народних пісень у їхньому репертуарі значно менше за саморобні, новотвірні, що дуже нагадують репертуар жіночого колективу "Лісапетний батальйон". Приспів "а ми дівки приколістки, виглядаєм, як артістки" мандрівники взяли з собою в зворотню дорогу.

25 липня у селі Пилява Вишгородського району планують провести нараду з питань розвитку зеленого велотуризму у всій Київській області, яку організовує Київська облдержадміністрація.

За літо в рамках ініціативи Green Velo заплановані шість поїздок селами Вишгородського району — по дві до сіл Пиляви, Вахівки і Сувида. Найлегший і найкоротший маршрут — у Сувид — 50 км, відстань до Вахівки — 62 км. Найдовший маршрут - у Пиляву — 67 км.

 

Зараз ви читаєте новину «У села Київщини прокладають туристичні веломаршрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути