неділя, 24 березня 2013 16:23

Спецтема: Снігова пастка

У понеділок транспорт Києва має бути запущений на 100% - Вілкул

У понеділок транспорт Києва має бути запущений на 100% - Вілкул
Фото: lb.ua

Усі в'їзди до Києва повинні бути розчищені до 16.00 неділі, 24 березня. До ранку 25 березня в'їзди у Київ повинні бути звільнені від великовантажної техніки.

Про це на селекторній нараді з питань ліквідації надзвичайної ситуації, пов'язаної з рясними снігопадами повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

"Укравтодором обчищені всі в'їзди у Київ окрім однієї з ділянок об'їзної дороги, на якій зараз ведуться роботи і проблема буде вирішена до 16.00", - сказав віце-прем'єр.

Олександр Вілкул також повідомив, що зараз на в'їздах у Київ стоїть 1639 одиниць транспорту.

"Починаючи з 12.00 запускається по 10-12 машин у супроводі ДАІ. Хочу поставити завдання перед ДАІ, Укравтодором завтра до ранку повністю розвантажити від великовантажної техніки в'їзди у Київ", - сказав він.

Завданням Київської облдержадміністрації разом з МНС визначено здійснити заправляння хур, які стоять на в'їзді до Києва і витрачають паливо на обігрів.

"Завтра до ранку ми повністю повинні зняти цю проблему", - додав Вілкул.

До кінця дня, у неділю 24 березня, має бути запущено 60-70% транспортних маршрутів столиці, 25 березня робота транспорту повинна бути повністю поновлена.

"Перед містом Києвом стоїть завдання сьогодні до кінця дня запустити максимальну кількість маршрутів транспорту. Це стосується трамваїв, тролейбусів і автобусів. До кінця дня ми повинні вийти на 60-70% нормального функціонування маршрутів. А завтра - 100%", - сказав віце-прем'єр.

Олександр Вілкул також повідомив, що уряд звернувся до власників техніки всіх форм власності, яка може бути задіяна на прибиранні та вивезенні снігу.

"Це буде оплачено з резервного фонду державного бюджету", - повідомив він.

За словами віце-прем'єра, за рахунок залучення армії - понад 1900 військових, важкої техніки - ситуація в місті Києві стабілізувалася. На даний час техніка зосереджена на ключових магістралях.

Олександр Вілкул також повідомив, що сьогодні до кінця дня циклон повинен покинути межі України.

Зараз ви читаєте новину «У понеділок транспорт Києва має бути запущений на 100% - Вілкул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути