вівторок, 05 квітня 2016 17:00

У перший день роботи "розумна" зупинка не заряджала телефон
8

Фото: Наталія Міняйло

У столиці на вулиці Велика Васильківська сьогодні встановили "розумну" зупинку громадського транспорту. Вона обладнана сонячними батареями та інформаційним табло, на якому показано час до прибуття потрібного транспорту. Має Wi-Fi, а також вбудовані зарядки до телефонів.

"Ввечері вона економить енергію. Якщо людей немає – світло на зупинці не таке яскраве, якщо у вечірній час підходить людина до зупинки – світло стає яскравішим. Зараз у місті всього 1500 зупинок транспорту. До кінця року ми плануємо обладнати сонячними батареями 50 зупинок. За допомогою цієї технології, чекаючи автобус, кияни зможуть зарядити свої мобільні телефони та посидіти у wi-fi", - сказав мер Віталій Кличко під час презентації .

За його словами, встановлення однієї такої зупинки коштує 100 тисяч гривень. Столична влада планує залучати приватних інвесторів, бо у міста бракує грошей.

Кияни по-різному відреагували на встановлення "розумної" зупинки.

"Я намагалася зарядити мобільний телефон на зупинці, поки чекала 5 тролейбус. Кілька разів підключала зарядний пристрій, але телефон його не бачив. Мабуть, сонячні батареї ще не встигли зарядиться", - каже киянка Ангеліна Константинова.

"Зарядити пристрої можна буде хіба влітку. Тоді тут буде багато сонця - батареї встигатимуть зарядитися. Але з іншого боку, вдень тут буде дуже жарко", - вважає киянин Богдан.

Разом з "розумною" зупинкою мер презентував і "розумний" автобус. Він обладнаний електронними валідаторами. Можна розрахуватися паперовими квитками, електронними проїзними і карткою киянина. У режимі онлайн інформація про оплату проїзду передається на сервер автоматизованої системи Асопа. Це дає можливість в режимі онлайн стежити за процесом оплати. Також автобус обладнаний кріпленням для транспортування велосипедів.

"У цьому автобусі встановлена технологія, яка зможе порахувати всіх пільговиків, а також допоможе боротися із "зайцями", - сказав мер.

Зараз ви читаєте новину «У перший день роботи "розумна" зупинка не заряджала телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути