середа, 27 липня 2011 09:40

У Києві спекулюють на релігійних цінностях

У Києві спекулюють на релігійних цінностях

У Києві все популярнішою стає церковна продукція. У магазинах почали продавати кагор з дерев'яними хрестиками на додачу, рис з цитатами з Євангелія на упаковці, а біля станцій метро встановили магазинчик, в якому продають хрестики, ікони та... кабачки. Експерти стверджують, що торговці з Божою допомогою просто хочуть підвищити свої продажі, пише Сегодня.

Тим часом у супермаркетах з'явилися "релігійні" продукти. Наприклад, рис, упаковку якого прикрасили цитатами з Євангелія: " Исполнилось время и приблизилось Царствие Божие: Покайтесь и веруйте в Евангелие (Євангеліє від Марка 1:15)". Ще є кагор, до якого додається дерев'яний хрестик. А на Майдані нещодавно продавали освячену воду з автомата.

"Мені здається, що з такою атрибутикою люди просто не можуть продавати щось неякісне, от і беру", - сказала нам клієнтка одного з маркетів, яка купувала "святий" рис.

Експерти підтверджують, що це просто хороший маркетинговий хід. Люди більше купують "святі" продукти, тому що тема релігії і віри їм прищеплена з молоком матері, тому й продукція підсвідомо сприймається як корисна.

"Мета виробника - грамотно й красиво переконати купувати часто та багато, та ще й друзям-колегам радити. Як це зробити? Через поєднання з якимись цінностями. У даному випадку компанії вибрали релігію та піаряться за допомогою неї ", - сказала нам фахівець з PR Катерина Ігольникова.

Священнослужителі кажуть, що заборони на торгівлю церковної продукцією біля метро немає, проте ставляться до цієї практики насторожено. "Заборони на такі магазини немає. Адже якщо людині ніколи зайти до церкви, нехай він забіжить в магазин, купить собі Святе Письмо, і це піде йому тільки на користь. Інша справа, що на цьому часто спекулюють і продають церковну продукцію, збираючи гроші на будівництво храмів, яких насправді не існує", - сказав нам скарбник Києво-Печерської Лаври отець Варсонофій.

А от використання церковної атрибутики з метою збільшення продажів, за його словами - це блюзнірство. "Це немислимо, щоб на етикетках алкогольних напоїв малювали розп'яття, на продуктах харчування - цитували Писання. Це можна тільки з дозволу Митрополита ", - каже отець Варсонофій.

Зараз ви читаєте новину «У Києві спекулюють на релігійних цінностях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути